Dovidenia, iPhone mini!

Už dnes večer sa dočkáme ohlásenia novej série Apple telefónov na čele s iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max. Novú fantastickú štvorku uzatvoria dva modely iPhone 15 a iPhone 15 Plus, ktorý bude už druhý rok po sebe predstavovať väčšiu verziu základného modelu.

Spolu s novým Plus-kom sa však zrejme nadobro rozlúčime so sériou iPhone mini. Zdá sa, že Apple s týmto zariadením reagoval na požiadavky internetovej komunity. Tá sa dlhé roky dožadovala menšieho zariadenia, a iPhone 12 mini, predstavený v roku 2020, mohol uspokojiť dopyt. Ukázalo sa však, že priania internetu sa nestotožňujú s predajmi a preto sa 5.4-palcový, no napriek tomu stále plnokrvný, iPhone dočkal jediného nástupcu.

Ním bol iPhone 13 mini, zariadenie, ktoré si zachovalo 5.4-palcový displej svojho predchodcu a dal sa veľmi pohodlne používať v jednej ruke. Napriek tomu však ponúkal rovnako dlhú 17-hodinovú výdrž batérie ako väčší iPhone 11 a vychytávky ako režim akčného nahrávania videa. Dnes už Apple eviduje horšiu dostupnosť zariadenia vo svojom Store, pri niektorých modeloch hlási dobu dodania 2-3 týždne alebo dokonca až 6-8 týždňov. Treba pritom dodať, že podľa prieskumov tvoril iPhone 13 mini len 3% všetkých predaných modelov danej generácie.

Nízka dostupnosť môže obvykle znamenať len to, že Apple sa pripravuje na vyradenie modelu z ponuky. Pritom je možné, že v predaji zostane len základný iPhone 13, aj keď tam je vzhľadom na zanedbateľné rozdiely s iPhonom 14 diskutabilné, či sa oplatí držať dve takmer rovnaké zariadenia v predaji.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť