Predaje Macu klesli medziročne o 40%

Pandemický boom a prioritizovaná práca z domu sa blíži ku koncu, a to sa prejavilo aj na predajoch počítačov.

Počítačový trh si prešiel zásadným poklesom predajov. Predaje klesli medziročne o 29% a hoci lídrom trhu zostalo Lenovo, jeho predaje sa prepadli medziročne o 30%. Firma tak predala “len” 12,7 milióna počítačov v prvých troch mesiacov roka.

Poklesu predajov sa však nevyhol ani Apple. A to aj napriek tomu, že predstavil novú generáciu počítačov MacBook Pro a Mac mini s M2 procesormi. Ani tieto novinky nestačili na rast predajov, a tie tak vo výsledku klesli medziročne o 40%. Kalifornský gigant sa tak so 4,1 miliónmi predaných Macov zaradil na 4. miesto najpredávanejších počítačov podľa IDC.

Aké boli predaje, sa dozvieme už 4. mája pri ohlásení finančných výsledkov.

komentáre
  1. A co cuduju, ved kazda verzia macOS je stale horsia a horsia – aj vizualne, aj funkcne. Posledny normalny a pekny design bol 10.9, potom kazdou verziou to bolo stale horsie a horsie. A od Big Sur je to uz hotova katastrofa. A teraz vo Venture co urobili so systemovymi preferenciami – to normalny clovek nevymysli.

    3
    0
    1. Ja si myslim ze len zakaznici ukazali ze nie su taky blby ako by apple chcel a nebudu kupovat M2 ked zakladna veriaza je oproti M1 s polovicnou rychlostou ssd a nie je na to skutocny dovod. Je to len umelo sposobeny natlak na zakaznikov aby si priplatili za vacsie SSD nehorazdnych 400€.

      3
      0
    2. Systémové nastavenia vo Venture dodrbali preto tak aby sa čo najviac podobali na nastavenia v iPhone. Chcú pretiahnuť užívateľov iPhonov, ktorí maju PC na Macy a pritom im je úplne jedno, že tie nové nastavenia sú čistý chaos a zmätok. A na starých užívateľov Macov, ktorí dostali firmu Apple zo sračiek keď tam bol John Sculley zvysoka kašlú.

      1
      0
  2. O niekolko rokov, bude macOS vyzerat ako zvacseny iPhone. Este aj display budu schopni dat na vysku a budu to prezentovat ako super inovaciu… Quo vadis Apple?… Do prdele.

    1
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.