13″ MacBook Pro zostane súčasťou ponuky, 15″ MacBook Air si zachová čip M2

Apple v posledných rokoch predstavil radikálne redesignovaný MacBook Pro v 14″ a 16″ veľkostiach, no súčasne s nimi zachoval v predaji klasický 13-palcový model. Podobne tomu je aj v prípade MacBooku Air, kde dnes okrem novinky s M2 čipom nájdeme aj výrazne lacnejší M1 model so starým dizajnom.

Je však jasné, že starý MacBook Air bude eventuálne vyradený z predaja, a stane sa tak možno už v čase, keď Apple uvedie na trh dlho očakávaný 15″ model. Preto je otázne, dokedy bude Apple predávať starý 13″ MacBook Pro s Touch Barom a klasickým hranatým displejom.

Podľa Bloombergu by tento prístroj mohol zostať v predaji ešte aspoň rok. Už čoskoro by totiž mal obdržať ďalší refresh hardvéru. Mark Gurman neuviedol bližšie podrobnosti, no očakáva sa, že dostane procesor M3. Pritom je, v rámci zachovania cien, zrejmé že si zachová dizajn z roku 2016. Potenciálne by mohol prísť o Touch Bar, lištu, ktorú Apple pôvodne prezentoval ako ďalšiu veľkú vec, len aby ju následne vyradil podobne, ako kontroverznú Butterfly klávesnicu.

Gurman takisto pripomenul, že Apple chystá updatovaný 13″ MacBook Air, nový 24″ iMac a Mac Pro, ktorý možno nahradí Mac Studio. V neposlednom rade však pripravuje aj 15-palcový MacBook Air, ktorý sa už objavil v záznamoch App Storu. Podľa toho zistil, že nový 15-palcový model má rovnaké alebo podobné parametre ako súčasný model. Teda ponúka 8-jadrový procesor a 10-jadrový grafický čip a 8GB RAM, čo odpovedá parametrom čipu M2. Prístroj má ponúknuť displej s rovnakým rozlíšením, aké má 14″ MacBook Pro, teda 3024 x 1964. Počítač má označenie Mac15,3 a beží na systéme macOS 14. Teda Apple na ňom testuje budúcu verziu svojho operačného systému.

Zdroj: Bloomberg

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť