Nový MacBook Pro a Mac mini môžu vyjsť oveľa neskôr, ako by sme čakali

Apple by mal ešte tento rok zahájiť prechod na procesory M3, no tie najzaujímavejšie produkty s ním uvidíme až v roku 2024.

Nebude to však hneď. Novinár Mark Gurman totiž priblížil detaily k dvom novinkám – MacBook Pro v 14″ a 16″ veľkostiach a Mac mini. Pri oboch zariadeniach je samozrejme reč o modeloch s čipom M3 a jeho výkonnostnými verziami.

Oba produkty sa dočkali hardvérového refreshu už v januári 2023. Preto by sa dalo ľahko vydedukovať, že M3 verzie nás čakajú už na začiatku budúceho roka. To však nemusí byť pravda. Gurman je presvedčený, že Apple si dá s novinkami načas, pretože ani jedno zatiaľ nie je v aktívnom vývoji. Pokiaľ ide o MacBook Pro, čakajú nás dve veľkosti s čipmi M3 Pro a M3 Max. K ich ohláseniu môže dôjsť najneskôr v polovici roka 2024.

V prípade Mac mini si však záujemci môžu počkať ešte dlhšie. Novinár Bloombergu je presvedčený, že verzia s čipom M3 sa môže dostať na trh až na jeseň 2024 alebo kľudne aj koncom roka. Poukazuje pritom na fakt, že Mac mini sa dočkal prechodu z M1 na M2 platformu po viac ako dvoch rokoch. Z toho sa dá ľahko vydedukovať, že inovovanie tohto zariadenia sa v Cupertine neradí medzi priority.

Prvé zariadenia so základnou verziou čipu M3 by sme mohli vidieť podľa novinára už v októbri. Malo by sa jednať o 13″ MacBook Pro, iMac a 13″ MacBook Air. Aj keď tam by možno dávalo viac zmysel, keby Apple zosúladí aktualizačný cyklus s jeho 15″ verziou.

Zdroj: Bloomberg

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť