Made in USA: TSMC má problém s nedostatkom zručných pracovníkov

TSMC, taiwanský gigant v segmente polovodičov, už dlhšiu dobu plánuje zahájenie výroby procesorov v USA.

Firma má totiž záujem vybudovať továreň na výrobu procesorov v Arizone, kde plánuje vyrábať procesory pre Apple. Masová výroba procesorov v takej škále, ako by Apple potreboval, však narazila na tvrdý problém. Nedostatok pracovnej sily.

Podľa zdrojov The Wall Street Journal má TSMC problém nájsť dostatok zručných ľudí, ktorí by pracovali vo fabrike a dohliadali na výrobu procesorov. To je tiež dôvodom, prečo bude TSMC zrejme nútené oddialiť svoje plány až na rok 2025. Vo fabrike by sa mali vyrábať procesory s pomocou 4nm procesu. Čoskoro by jej mala sekundovať druhá fabrika, v ktorej by sa vyrábali 3nm procesory takmer výlučne pre Apple.

Spoločnosť má totiž záujem používať 3nm čipy naprieč celou škálou zariadení od iPhonu 15 po rôzne počítače Mac s čipom M3. Tieto by vzhľadom na problémy s nedostatkom zamestnancov mali byť spočiatku vyrábané na Taiwane. Až neskôr by sa mohla časť výroby presunúť do USA. TSMC sa pritom pohráva aj s možnosťou, že by do Arizony dočasne presťahovalo časť svojej pracovnej sily z Taiwanu.

Zdroj: WSJ

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť