Nový MacBook Air ponúkne M2 čip

V ostatných dňoch sa opäť rozšírili špekulácie o tom, že sa Apple pripravuje na uvedenie väčšieho, 15-palcového MacBooku Air.

K jeho vydaniu by malo podľa portálu DigiTimes dôjsť v druhom štvrťroku 2023. Ten začína v apríli a končí v júni. Vzhľadom na to, že Apple zvykne ohlasovať MacBook Air na WWDC, a tá sa koná v júni, je takýto termín predstavenia zrejmý. Analytik Ross Young však tvrdí, že prístroj bude uvedený omnoho skôr: v apríli. Zároveň oznámil, že výroba displejov bola zahájená už tento mesiac.

Za zmienku tiež stojí, že DigiTimes už nehovorí o MacBooku Air ako o jednom modeli, ale ako o sérii produktov. To môže znamenať, že sa dočkáme v najbližších mesiacoch nielen úplne nového 15″, ale aj refreshnutého 13″ modelu. Po hardvérovej stránke sa však aj napriek počiatočným tvrdeniam o čipe M3 skôr hovorí, že by zariadenia mohli disponovať čipmi M2 a M2 Pro. Dôvodom je, že by takýto upgrade mohol poškodiť povesť ešte neohláseného Macu Pro. Ten by mal podľa všetkého bežať na čipe M2 Ultra. Na papieri by tak nový, relatívne lacný počítač mohol pôsobiť modernejšie, než najdrahší stroj v ponuke Applu.

Zdroj: DigiTimes

komentáre
  1. Nadpis nedava absolutne ziadny zmysel, macbook air M2 vysiel minuy rok 15. jula …
    Design sa nema menit pri 13″ vobec, pribudnut ma vacsi brat 15″ …

    2
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.