MacBook Air uvidíme do leta s celkom novou uhlopriečkou a možno aj čipom

Apple sa pripravuje na predstavenie nových modelov kompaktného laptopu zo svojej ponuky. Novinka má doraziť na rozhraní jari a leta.

Podľa nového reportu Marka Gurmana z Bloombergu možno očakávať dvojicu modelov – má ísť o 13 a 15-palcový variant MacBooku Air. Podľa názoru renomovaného analytika má minimálne jeden z predstavených modelov disponovať vyvíjaným čipom M3, ktorý by sa mohol objaviť aj v chystanom iMacu. M3 vyvíja pre Apple TSMC, ktorý na jeho výrobu využíva 3nm proces. Ten má priniesť vylepšený výkon aj úspornosť procesoru. Súčasný MacBook Air vybavený čipom M2 (vyrábaný 5nm procesom) predstavila kalifornská značka v lete minulého roku.

To, či bude novým prírastkom do rodiny čipov Apple Silicon disponovať aj premiérový 15-palcový model MacBooku Air, zatiaľ nie je isté. Aj keď by sa na prvý pohľad malo zdať, že implementácia najnovšieho procesoru do novinky je logickým krokom, nemusí to tak byť. MacBook Air s väčšou uhlopriečkou môže byť pre zákazníkov stále dostatočne zaujímavý aj s čipom M2.

zdroj: Bloomberg

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť