MacBook Air oslavuje 15 rokov

Laptop, ktorý Steve Jobs vytiahol z obálky, sa svetu predstavil v roku 2008 na Macworld Expo.

V tom čase Apple promoval novinku ako “najtenší notebook na svete”. Model disponoval 13-palcovým displejom, USB portom, vstupom pre slúchadlá a Micro-DVI pre spojenie s externými obrazovkami. Naopak absentovala CD/DVD mechanika. Zároveň šlo o prvý notebook od Apple, ktorý bol vybavený trackpadom s funkciou multi-touch. MacBook Air s 1,6GHz Intel Core 2 Duo, 2GB RAM a 80GB úložiskom začínal cenovo na 1799 dolároch.

Model s označením Air sa od svojho uvedenia stal pevnou súčasťou ponuky a poslednou aktualizáciou si prešiel minulý rok v lete, keď Apple uviedol jeho redizajn vybavený čipom M2. Laptop, ktorý ťaží z výkonu čipu z rodiny Apple Silicon, aktuálne nedisponuje ventilátorom. Pôvodný model z roku 2008 mal hrúbku necelé 2 cm v najhrubšom bode, aktuálny MacBook Air s plochou bočnou siluetou má hrúbku 1,1 cm.

Tento rok by sme sa zároveň mohli dočkať aj verzie s väčším, 15-palcovým displejom, ktorý by mohol v roku 2024 ponúknuť technológiu OLED.

Vlastnili ste pôvodný MacBook Air?

zdroj: 9to5Mac

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.