iPhone 17 Pro Max môže mať tri 48-megapixelové fotoaparáty

Apple iPhone 15 Pro
iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max sú dnes hviezdami mobilnej fotografie, ale status ikony im vydrží zrejme len najbližší rok, dva. Už teraz sa totiž internetom šíria informácie o tom, aké vylepšenia môže obdržať ich nástupca, iPhone 17 Pro Max.

Informácie tentoraz pochádzajú opäť od analytika Jeffa Pu z hongkonskej firmy Haitong International Securities. Analytik tvrdí, že pripravovaný mobil prinesie 48-megapixelový Telefoto objektív. Šlo by tak o mnohonásobný nárast rozlíšenia oproti súčasnej generácii. Dnešný iPhone 15 Pro Max totiž disponuje 12-megapixelovým telefoto objektívom. Tento dokonca podporuje 5-násobný optický zoom, zatiaľ čo na základnom Pro modeli je vybavený 3-násobným zoomom.

Pokiaľ by sme sa odrazili od možností fotografie na modeloch iPhone 15 Pro a Pro Max, potom by sa mohlo vyššie rozlíšenie telefoto objektívu prejaviť aj vo väčšej ponuke fotorežimov, ktorými telefón disponuje. Analytik však vraví, že jedna z hlavných možností využitia sa bude týkať headsetu Apple Vision Pro. Ten sa má začať predávať v USA začiatkom budúceho roka, a nie je jasné, či mal Jeff Pu na mysli využitie s touto, alebo až ďalšou generáciou headsetu.

Čo sa týka fotoaparátov na iPhone 15 Pro, na jeho zadnej strane nájdeme 48-megapixelový hlavný fotoaparát s 24mm, 28mm a 35mm režimami, 12-megapixelový ultra-širokouhlý a 12-megapixelový telefoto objektív. S príchodom najnovšieho operačného systému iOS 17.2 navyše pribudla možnosť nahrávať priestorové video pre využitie s Vision Pro. Pre nahrávanie takéhoto videa sa využívajú súčasne hlavný a ultra-širokouhlý objektív v horizontálnej polohe.

Analytik takisto vraví, že už iPhone 16 Pro by mohol disponovať 48-megapixelovým ultra-širokouhlým objektívom, preto by už iPhone 17 Pro Max mohol byť prvým telefónom z dielne Applu, ktorý ponúkne rýdzo 48-megapixelové zadné fotoaparáty.

Apple iPhone 15 Pro

Zdroj: MacRumors

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť