Apple Watch Ultra dostanú v roku 2026 väčší miniLED displej

Apple Watch Ultra sú samy o sebe najväčším modelom hodiniek z dielne Applu doteraz, ani to však neodrádza analytikov, aby predpokladali ďalší rast.

Konkrétne firma TrendForce znovu priniesla informáciu, že v roku 2026 by sa mohli hodinky Apple Watch Ultra dočkať redesignu a obdržať 2.12-palcový displej. Oproti terajšiemu 1.93-palcovému by tak došlo k približne 10% nárastu zobrazovacej plochy. Zmena pritom súvisí aj so zmenou technológie.

Kým dnešné modely sa opierajú o OLED panely z dielne Samsungu, model, o ktorom hovorí firma TrendForce, by už využíval microLED. Nakoľko však Apple chce znižovať závislosť od Samsungu, o výrobu microLED panelov by sa už postaral LG Display a nemecký ams OSRAM.

Oproti technológii OLED sa microLED vyznačuje vyšším jasom, vernejšou reprodukciou farieb, lepšími pozorovacími uhlami, ale aj nižšou energetickou záťažou. Hodinky by tak potenciálne mohli čo-to ušetriť na spotrebe displeja. História nás už ale naučila, že ušetrených % batérie sa koncoví užívatelia nedočkajú – zato tenších rozmerov áno.

Zdroj: TrendForce

komentáre
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť