iPhone 15 Pro môže priniesť prvé zvýšenie cien za posledných 5 rokov

Či chceme alebo nie, iPhone rastie na cene a už výročný iPhone X priniesol zvýšenie štartovnej ceny na 999 dolárov. A hoci sa čakalo, že nasledovné generácie budú lacnejšie, nestalo sa. Naopak, s príchodom iPhone 15 Pro je možné, že sa dočkáme ďalšieho nárastu cien.

Tvrdí to popredný analytik Jeff Pu z firmy Haitong International Securities. S odvolaním na svoj prieskum predpokladá, že množstvo vylepšení, ktoré Apple pripravuje pre iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max, sa odrazí na zvýšení ich cien. Hovorí sa konkrétne o použití titanového šasi, senzorových tlačidlách s haptickou odozvou namiesto mechanických, o čipe A17 Bionic, o vyššej RAM a tiež o novom objektíve pre iPhone 15 Pro Max.

Analytik neuviedol, o koľko by mal iPhone zdražieť, môžeme však predpokladať, že nárast cien v dolároch bude o 100-200. To je zároveň cenový rozdiel medzi iPhone 14 a iPhone 14 Pro, telefónoch, ktoré by sa mali takisto dočkať miernych vylepšení na čele s novým displejom s Dynamic Island namiesto výrezu. V takom prípade je možné, že aj základné modely zdražejú a základný iPhone 15 tak môže začať na úrovni dnešného iPhonu 14 Pro alebo Plus.

Zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.