Telekom pokryl 5G sieťou 40 percent populácie i všetky krajské mestá

Slovak Telekom pokračuje v expanzii 5G siete do nových lokalít, pričom  k dnešnému dňu sú už pokryté všetky krajské mestá a ich okolie.

Mestá: Banská Bystrica, Banská Štiavnica či Stupava

Posledným pokrytým krajským mestom na 5G mape je Banská Bystrica. V uplynulých dňoch navyše Telekom pokryl aj ostatné časti Prešova.

Z ostatných miest expandoval Telekom 5G sieť do Banskej Štiavnice, Levíc (časť mesta a okolie), RužomberkaStupavy. Pribudlo aj ďalšie pokrytie v Dubnici nad Váhom.

5G sieť Telekomu je tak už k dispozícii v 52 mestách Slovenska.

Vidiek: Zákaznícka skúsenosť a služby

Telekom rozširuje 5G sieť aj na vidieku, v aktuálnej vlne pribudlo 21 obcí: Badín, Bohdanovce nad Trnavou, Boleráz (časť Klčovany), Družstevná pri Hornáde, Horné Pršany, Iliaš, Kostoľany nad Hornádom, Košolná, Kráľová, Lietavská Lúčka, Ľubotice, Mochovce, Mýtne Ludany, Rakytovce, Ratnovce, Ruská Nová Ves, Sokoľ, Suchá nad Parnou, Šelpice, Teriakovce, Zvončín.

Spolu je 5G sieť k dispozícii už v 124 obciach.

„Za dva roky od štartu 5G siete sa nám podarilo pokryť 40 percent populácie Slovenska. Primárne sme riešili miesta s vysokou vyťaženosťou i dátovou spotrebou, ktoré sa nám ukázali počas viacerých vĺn pandémie. Aktuálne sme už vo všetkých krajských mestách a celkovo viac ako 50 mestách. Pokrytie pridávame postupne, pri tejto generácii siete nám nejde o preteky v percentách, ale pokrytie zákazníckych požiadaviek viacerými smermi. Napríklad v nových lokalitách máme nielen 5G dostupnosť, ale aj vyššiu kapacitu 4G siete,“ oznámil Vladan Pekovič, riaditeľ technológií a IT Slovak Telekom.

5G pre viac ako 70 smartfónov i T-Phone duo

Popri rozširovaní pokrytia sa Telekom zameriava aj na podporu 5G hardvéru. Aktuálne je k dispozícii už pre viac ako 70 modelov, v posledných týždňoch do ponuky pribudla napríklad Motorola Moto G53 či trojica modelov z nového radu Samsung Galaxy S23.

O rozšírenie v nižších cenových hladinách sa stará aj dvojica exkluzívnych modelov T PhoneT Phone Pro. Najmä základný T Phone mal výborný štart a bol aj zahrnutý do vianočnej kampane Telekomu.

5G momentum Telekomu sa v poslednom polroku výrazne zvýšilo. Pri pokrytí sme sa vyšvihli na štvornásobný počet miest (z 13 až na 52), na vidieku pokrývame takmer 120 lokalít. A osobne ma teší, že sme priniesli aj niečo exkluzívne na slovenský trh z produkcie globálnej materskej skupiny Deutsche Telekom – dvojica T Phone modelov je dôkaz, že 5G chceme dostať do každého vrecka zákazníka. Oceňujeme a podporujeme celkový prechod zákazníkov na 5G zariadenia, ktoré už pravidelne tvoria väčšinu predaja v našich TOP10 rebríčkoch,“ dodal Mladen Mitič, riaditeľ pre mass market segment Slovak Telekomu.

komentáre
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.