Apple si patentoval pokročilú detekciu pádu pre sklápací iPhone

Sklápacie telefóny sú opäť trendom. Teda aspoň v prípade Androidu, kde dnes množstvo výrobcov ponúka vlastné riešenia. Nostalgia spojená s modernými technológiami je však niečo, o čo má zjavne záujem aj Apple.

Už dlhší čas sa traduje, že Apple pripravuje buď sklápací iPhone alebo náhradu za iPad mini. Keďže technológie na to sú už dostupné, prakticky je len otázkou času a vôle, či sa kalifornská spoločnosť rozhodne takýto produkt uviesť na trh. Minimálne však patenty nasvedčujú tomu, že Apple má záujem o produkty s ohybnými displejmi. A keď už by taký produkt mal niekedy uzrieť svetlo sveta, tak bude pokročilý.

Pokročilosť sa môže odraziť aj na tom, že sklápací iPhone by mal pud sebazáchovy. Spoločnosť si totiž patentovala technológiu detekcie pádu pre sklápacie displeje. Produkt by vďaka senzorom ako akcelerometer alebo gyroskop vycítil, že padá, a automaticky by uviedol do pohybu obranný mechanizmus. Totiž namiesto toho, aby sa mobil stihol pri páde sám zatvoriť, by došlo k odpojeniu alebo sklopeniu displeja do takej polohy, že by sa minimalizovalo riziko jeho poškodenia.

Apple v patente uvádza, že aj keby bol pád príliš rýchly na to, aby iPhone zareagoval plnohodnotne, už len preklopenie displeja tak, aby nebol vo vodorovnej 180° polohe, ho môže do určitej miery ochrániť: “Pretože zariadenie narazí svojimi hranami, nie displejom,” píše Apple.

iPhone Fold Fall Detection Patent

Zdroj: AppleInsider

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.