iPhone 14 Plus rastie na popularite, naznačuje nový prieskum

Apple iPhone 14
Spočiatku to vyzeralo, že iPhone 14 Plus je ešte menej populárny, než jeho predchodcovia iPhone 13 mini a iPhone 12 mini. Tieto modely boli na trhu len krátko, keďže predaje boli podstatne menšie, než sa očakávalo.

O to viac bolo prekvapením, že iPhone 14 Plus bol aspoň spočiatku ešte menej obľúbený. Zdá sa však, že situácia sa začína obracať. Naznačuje to firma DSCC (Display Supply Chain Consultants), ktorá v poslednej dobe začala zverejňovať viac informácií najmä k budúcim zariadeniam od Applu. K súčasnému však dodáva, že dodávky LCD panelov pre 6.7-palcový iPhone 14 Plus sú o 59% vyššie ako pred rokom v prípade 5.4-palcového iPhone 13 mini.

Štatistika sa zameriava na dodávky displejov v období od júna 2022 do apríla 2023. Z dodaného grafu však môžeme vidieť, že aj keď je zariadenie obľúbenejšie, stále ide o najmenej populárny model generácie. Ak sa totiž pozrieme na súčasnú generáciu iPhonov, model 14 Plus má len 11% podiel. iPhone 14 má 25% podiel, iPhone 14 Pro má 28% podiel a prekvapivo najobľúbenejší je zároveň aj najdrahší – iPhone 14 Pro Max s 36% podielom na trhu.

Pre porovnanie, v predošlej generácii bol najobľúbenejší iPhone 13, za ním nasledoval Pro Max. Model mini si udržoval priemerne 9% podiel.

DSCC iPhone 14 Plus

Zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť