iOS 17 prinesie novinky v oblasti vyhľadávania, vylepší Dynamic Island a iné funkcie

iOS 17 Logo
iOS 17 mal byť pôvodne aktualizáciou, ktorá sa zameria na opravy chýba a vylepšenia stability u vecí, ktoré debutovali v iOS 16. Napriek tomu však došlo k zmene smerovania a update prinesie početné novinky.

Podľa anonyma, ktorý sa už v minulosti podelil s portálom MacRumors o skutočné veci, poodhalil informácie z chystaného updatu iOS 17, ktorý uvidíme na WWDC. Anonym vraví, že iOS 17 ponúkne drasticky vylepšené vyhľadávanie. Spotlight dnes už neumožňuje vyhľadávať len veci v zariadení, ale vie poslúžiť aj na rýchle odpovedanie na otázky, ktoré užívateľ potrebuje. Napríklad vypočítať jednoduchú matematiku alebo konvertovať jednotky a meny.

Vyhľadávanie by malo byť ešte lepšie. Vzhľadom na iniciatívy firiem ako Microsoft a Google je však otázne, či sa aj Apple pokúsi vstúpiť do sveta komplexnejšej textovej AI, akú dnes reprezentuje najmä ChatGPT.

Zmenou si prejde aj Dynamic Island. Súvisí to aj s tým, že Apple plánuje tento dizajnový prvok priniesť aj na modely iPhone 15 a iPhone 15 Plus. Momentálne slúži tento prvok na zobrazovanie diód, ktoré upozorňujú na aktívnu kameru a/alebo mikrofón, ako aj na zobrazovanie niektorých notifikácií, ako je nízky stav batérie, prichádzajúce hovory alebo zobrazovanie menších upozornení, napríklad z Uberu.

Apple by mal takisto v iOS 17 priniesť nové možnosti prístupnosti. Pravdepodobne pôjde o veci, ktoré boli objavené ešte v beta verzii systému iOS 16.2. Systém totiž ukrýval režim osobnej prístupnosti, ponúkajúci rozsiahle možnosti úpravy UI. Užívatelia si tak mohli nastaviť omnoho väčšie ikonky, zmeniť zamknutú obrazovku, pridať dedikované veľké tlačidlo “Späť” na návrat na domovskú obrazovku, vypnúť Dock, či dokonca vymeniť klasickú domovskú obrazovku za zoznam aplikácií, aký nájdeme na Apple Watch.

iOS 16.2 Beta Custom Accessibility Mode
Zdroj: 9to5mac

iOS 17 by mal takisto priniesť nové možnosti nastavenia pre upozornenia, Always-On displej a režim Sústredenia, vylepšenia Car Key funkcionality v aplikácii Peňaženka, vylepšenia pre aplikácie Fotoaparát a Zdravie, početné novinky v ARKit zohraní, a hovorí sa aj o možnosti interaktívnych widgetov.

Zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

iStores prináša prémiový zážitok z Apple produktov do novootvorenej predajne v bratislavskom Avione

iStores, najväčší predajca produktov Apple na Slovensku, otvára 22. marca 2024 v bratislavskom Avione prvú predajňu Apple Premium Partner (APP), ktorá je svojím konceptom, úrovňou služieb a zákazníckym zážitkom doposiaľ najbližšie k predajniam Apple Store. Jediný priestor svojho druhu na Slovensku ponúkne na ploche 250 m2 nielen širokú škálu produktov Apple, ale aj kompletný servis, poradenstvo a unikátnu zákaznícku skúsenosť prostredníctvom školení a workshopov v jedinečnom interiéri s prémiovým vybavením.