EarPods s USB-C konektorom mieria do masovej výroby

Áno, Apple sa sústredí predovšetkým na bezdrôtové slúchadlá AirPods a Beats. Napriek tomu ale firma naďalej vyrába slúchadlá káblové – EarPods.

Tie boli súčasťou balenia telefónov iPhone veľmi dlhú dobu, prakticky od dôb iPhonu 5, kedy nahradili predošlé bezmenné slúchadlá z dôb iPodu. EarPods si za ostatné roky prešli viacero úpravami. Napríklad to bola zmena balenia, v akom sa dodávali ako súčasť telefónu, eventuálne došlo k vytvoreniu verzie s Lightning konektorom namiesto 3,5mm jacku a napokon sa ich Apple rozhodol odstrániť z balenia telefónov, argumentujúc, že užívatelia už viac než pravdepodobne vlastnia jeden pár slúchadiel z minulosti a ak nie, tak prešli na bezdrôtové slúchadlá. Firma sa tak rozhodla zároveň znížiť ich výrobu a bojovať proti odpadu.

V blízkej dobe však Apple plánuje uviesť na trh novú verziu slúchadiel, tentoraz s USB-C konektorom. Slúchadlá budú pritom len jedným z mnohých produktov, ktoré si prejdú updatom, aby reflektovali nariadenie EÚ o zjednotení konektorov. Slúchadlá sú však už teraz v masovej výrobe podľa leakera menom ShrimpApplePro. Dopĺňa, že výrobu má na starosti Foxconn. Slúchadlá bude možné vďaka USB-C konektoru pripojiť do iPhonu 15 a novších bez adaptéra. To má byť totiž prvý iPhone so štandardizovanou koncovkou. Treba zároveň dodať, že kým modely iPhone 15 a iPhone 15 Plus ponúknu len zmenu koncovky, modely iPhone 15 Pro a Pro Max obdržia celý modul s podporou Thunderbolt 4 a teda vyššími rýchlosťami prenosu či nabíjania.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.