Apple pozýva vývojárov, aby ich naučil šetriť batériu a výkon svojich aplikácií

Dlhé roky sme boli svedkami toho, ako iPhone ponúkal jednu z najslabších výdrží batérie na trhu, vďaka čomu sa ľahko stal terčom posmechu ako od ľudí, tak od konkurentov.

Výdrž batérie však neovplyvňuje len jej kapacita a hardvér, ktorý musí držať pri živote, ale tiež softvér. A pokiaľ je softvér zle napísaný, odrazí sa to na prehrievaní, sekaní a v neposlednom rade aj na kratšej výdrži. S tým chce Apple skoncovať.

Spoločnosť Apple totiž rozposlala vývojárom na e-mail pozvánky, aby sa zúčastnili workshopu priamo v sídle Apple Park v Cupertine. Firma v rámci workshopu, ktorý bude trvať 27. septembra 2023 od 9:00 do 16:00 tamojšieho času, ukáže vývojárom užitočné tipy, ako správne optimalizovať svoje aplikácie, narábať s frameworkami a nástrojmi tak, aby mali aplikácie čo najmenší dopad na výdrž batérie. Workshopu sa zúčastnia samotní inžinieri Applu, pripravení kedykoľvek podať vývojárom potrebnú pomoc.

“Pridajte sa k nám na celodenné prezenčné podujatie a zistite, ako môžete maximalizáciou výkonu zlepšiť zážitok zo svojich aplikácií. Naučte sa, ako optimálne využívať Apple frameworky, identifikujte a vyriešte problémy s výkonom pomocou nástrojov ako sú Instruments alebo Xcode Organizer a získajte rady od inžinierov Applu v takých otázkach ako je skrátenie načítavania, zasekávanie, dopad na pamäť a iné. Navyše budete mať možnosť nechať si svoje aplikácie otestovať priamo na mieste a získať podporu. Všetko sa koná v Apple Developer Center v Cupertine.”

Samotné podujatie bude fungovať na báze voľného vstupu, kde platí, že kto skôr príde, tomu je skôr venovaná pozornosť.

Zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť