Apple zrušil iPhone SE 4. generácie

iPhone XR Header
Analytik Ming-Chi Kuo už v priebehu minulého roka vravel, že Apple pripravuje štvrtú generáciu iPhone SE s novým dizajnom a podporou 5G.

Analytik Ming-Chi Kuo však vraví, že zariadenie bolo zrušené. Vychádza z informácií, o ktoré sa s ním podelili zdroje z dodávateľského reťazca Applu, a síce, že firma neplánuje vydať nový iPhone SE v roku 2024.

iPhone SE (2024) mal byť prvým zariadením, ktoré by malo 5G čip priamo od Applu. Spoločnosť si tak totiž chcela na menej populárnom zariadení otestovať vlastné čipy predtým, ako by ich začala využívať naprieč novými modelmi. Po zrušení SE 4. generácie je ale viac než možné, že zariadenie si zachová 5G čip od Qualcommu.

“Apple kvôli obavám o výkon vlastného 5G čipu v porovnaní s konkurentmi plánoval uviesť čip v roku 2024 v low-endovom iPhone SE 4. Podľa toho by sa následne rozhodol, či svoj čip použije aj v iPhone 16. Zrušenie iPhonu SE 4 ale výrazne navýšilo šancu, že Qualcomm zostane v druhej polovici 2024 exkluzívnym dodávateľom baseband čipov pre sériu iPhone 16. Pre Qualcomm tak ide o lepšiu správu v porovnaní s prevládajúcim názorom trhu, že začne strácať objedjvnáyk.

Dizajn zariadenia mal vychádzať z iPhone 11, respektíve iPhone XR. Šlo by tak o generačný posun vpred. Minuloročný model vychádza z dizajnu iPhone 8, pod kapotou má však vnútornosti z iPhone 13. Taktiež disponuje 5G pripojením, o konektivitu sa stará čip Qualcomm Snapdragon X57.

Zdroj: Medium

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.