Apple zrejme využije 3D tlač na výrobu druhej generácie Apple Watch Ultra

Apple sa dlhodobo chváli inováciami vo výrobe svojich zariadení. Spoločnosť tak napríklad čoraz aktívnejšie využíva recyklované materiály a kladie dôraz na dodržiavanie ľudských práv v dodávateľskom reťazci. Pri Apple Watch Ultra 2. generácie však spoločnosť pripravuje ďalšiu zaujímavú inováciu.

Tvrdí to analytik Ming-Chi Kuo, ktorý sa vo svojich predpovediach obvykle nemýli. Teraz vraví, že druhá generácia hodiniek Apple Watch Ultra, ktorú uvidíme na konci roka 2023, bude mať viacero dielov vyrobených pomocou 3D tlače. Malo by ísť o viacero mechanických častí zariadenia z titánu. Nie je celkom jasné, o ktorých konkrétnych dieloch je reč, na výber však máme z troch. Apple Watch Ultra totiž ponúkajú tri mechanické prvky, a to Digitálnu korunku, Bočné tlačidlo a Akčné tlačidlo. Posledné menované je dostupné výhradne na modeli Ultra, slúži na rýchle ovládanie kľúčových funkcií v aplikáciách. Napríklad označenie bodu na trase, ovládanie Cvičenia. Jeho podržaním je možné zároveň spustiť funkciu sirény s hlasitosťou 86 decibelom a dosahom až 180 metrov.

Čo sa týka samotnej metódy výroby dielov s pomocou 3D tlače, tento krok by sa mohol prejaviť na rýchlejšej a lacnejšej výrobe. V súčasnosti sa všetky menované diely vyrábajú s pomocou CNC frézy. Keďže ide o jeden z menej predávaných produktov, Applu dáva zmysel otestovať si efektivitu tejto technológie predtým, ako by ju – v prípade úspechu – aplikoval aj na ďalšie zariadenia zo svojej ponuky. Eventuálne by totiž takto mohli byť vyrábané aj tlačidlá na ďalšie mobilné zariadenia, napríklad iPhone. Ten by mal totiž už vo verzii 15 Pro presedlať z nehrdzavejúcej ocele na titan.

Zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť