Apple zrejme predstaví novú Magic Mouse a ďalšie príslušenstvo s USB-C portom

Prechod na USB-C konektor sa nedotkol iba mobilov a tabletov. Týka sa aj príslušenstva, ktoré k nim Apple predáva. A tak, ako sme sa dočkali predstavenia novej Apple Pencil s USB-C konektorom, sa o pár dní môžeme dočkať predstavenia novej Magic Mouse.

Tá sa dočkala naposledy redesignu v roku 2021, keď Apple predstavil farebný 24“ iMac s M1 čipom. Zariadenie je na predaj vo viacero farebných verziách a spolu s tým je k dispozícii aj exkluzívna sada myší a klávesníc Magic Mouse a Magic Keyboard s identickou farebnou paletou. K príslušenstvu sa však dostanete iba pri kúpe počítača v niektorej farbe.

Od novej generácie príslušenstva sa toho veľa nečaká. Zásadnou a možno jedinou zmenou bude USB-C port namiesto Lightning. V prípade myši sa však naskytá relevantná otázka, či Apple nepripravuje aj nejaký redesign pre prípad, že by bolo treba myš nabiť. Totiž, Magic Mouse 2 má od svojho uvedenia v roku 2015 vstavanú batériu a tá sa nabíja pomocou konektoru, ktorý sa nachádza na spodku myši. A hoci myš má dostatočne dlhú výdrž batérie na to, aby vydržala asi mesiac na jedno nabitie, počas nabíjania je doslova nepoužiteľná.

Novinár Mark Gurman okrem toho vraví, že hoci základný MacBook Pro s M2 čipom má obmedzenú dostupnosť, existuje malá pravdepodobnosť, že sa v blízkej dobe dočká nástupcu. Gurman tvrdí, že budúca generácia s čipom M3 a kódovým označením J504 je naďalej v príprave a počítač nebude uvedený na nadchádzajúcom evente.

Zdroj: Bloomberg

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť