Apple vyvíja vlastný Wi-Fi 7 čip, uvidíme ho v iPhone 17 Pro

S vlastnými 5G modemami to Applu nevyšlo, spoločnosť však snahy o vývoj vlastných komunikačných čipov nevzdáva a skúša to znovu s Wi-Fi.

Tvrdí to analytik Jeff Pu z poprednej hongkonskej investičnej spoločnosti Haitong International Securities. Predpokladá, že modely iPhone 17 Pro, ktorých vydanie sa očakáva na rok 2025, budú mať vlastný čip s podporou Wi-Fi 7 štandardu. Rok nato by sa tento čip mohol dostať do všetkých modelov ďalšej generácie, ktorá sa nateraz v kuloároch označuje ako iPhone 18.

Hoci o samotnom čipe analytik nepovedal nič konkrétne, predpokladá, že keď by sa Apple rozhodol začať si vyrábať vlastné Wi-Fi čipy, znamenalo by to veľkú hrozbu pre firmu Broadcom. Tá dlhodobo dodáva čipy kombinujúce Wi-Fi a Bluetooth pre mnohé zariadenia spoločnosti Apple, vrátane iPhonov a iPadov.

Samotná technológia Wi-Fi 7 by umožnila každému zariadeniu, nie len iPhonu 17 Pro, súčasne prijímať a odosielať dáta cez 2.4GHz, 5GHz a 6GHz pásma. Vo výsledku to znamená rýchlejšie pripojenie, vyššiu spoľahlivosť aj kratšiu odozvu. V laboratórnych podmienkach technológia dosahuje maximálnu prenosovú rýchlosť až 40 Gbps, čo predstavuje 4-násobok v porovnaní s terajšou Wi-Fi 6E technológiou.

Zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť