Apple Watch Ultra 2 a Series 9 môžu priniesť prvý nárast výkonu po troch rokoch

Apple Watch Series 8
Tento rok sa evidentne dočkáme uvedenia novej generácie aspoň dvoch sérií hodiniek. V oboch prípadoch by sme navyše mohli očakávať rozšírenú ponuku farebných prevedení.

Novinár Mark Gurman vraví, že môžeme očakávať prvý nárast výkonu od roku 2020. Vraví, že čip S9 ponúkne vyšší výkon a ak sa predpoveď naplní, potom pôjde o úplne prvý nárast výkonu v hodinkách od uvedenia Watch Series 6 po boku iPhone 12. Odvtedy sme sa totiž dočkali len vylepšenia iných častí, ako je väčší displej alebo rozširujúcu sa ponuku senzorov, ktoré dnes dokážu napríklad detegovať náraz autom.

Gurman tiež spomína, že Apple Watch Ultra 2 by mohli obdržať nové farebné prevedenie. Vraví, že dizajnéri spoločnosti Apple sa už pri prvej generácii pohrávali s tmavou titánovou verziou, napokon ju však zrušil pretože sa vývojárom nepáčila. To sa však môže zmeniť a ročník 2023 by mohol priniesť okrem nového procesoru aj druhé farebné prevedenie pre tých, ktorým sa prirodzená strieborná farba nepáči. S týmto sa zhoduje aj leaker ShrimpApplePro, ktorý zároveň zverejnil render.

Leaker ShrimpApplePro sa vyjadril aj na tému farebných prevedení modelu Apple Watch Series 9. Hoci Mark Gurman spomínal len nárast výkonu vďaka čipu S9, ShrimpApplePro na sociálnej sieti X zverejnil informácie o ružovej verzii. Tá by mala byť piatou farbou v poradí po boku Polnočnej tmavej, Hviezdnej bielej, Striebornej a Product(RED). Táto farba pritom nie je v portfóliu kalifornskej spoločnosti žiadnou novinkou. Dnes už môžeme zohnať ružový iPad, iPad Air, iPad mini, ale aj iMac a hovorí sa o ružovej verzii iPhone 15 / 15 Plus. Ružová farba má však zostať dostupnou iba pre hliníkové modely. Modely z nehrdzavejúcej ocele majú ostať zlaté, strieborné a grafitové. Leaker tiež spomína menšiu krabicu.

Apple Watch Series 8

Reč padla samozrejme aj na model Apple Watch SE. Reč je o najlacnejšom modeli v ponuke, ktorý začína s cenou na atraktívnych 269€. Ponúkajú aktuálny čip S8 SiP, ktorý poháňa aj ostatné súčasné modely Apple Watch. Odlišuje sa však lacnejšími materiálmi vrátane zadného krytu zo zirkónu a chýbajú mu niektoré zdravotné funkcie. Presnejšie chýba EKG, meranie saturácie kyslíku v krvi, meranie teploty na zápästí alebo neustále zapnutý displej.

Apple Watch SE by sa mali držať dvojročného cyklu, Mark Gurman napokon vraví, že tretiu generáciu hodiniek môžeme očakávať až v septembri 2024.

Apple Watch SE 2022

Zdroj: Bloomberg; X

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť