Apple Watch Series X a Apple Watch Series 3 s väčšími displejmi uvidíme budúci rok

Apple Watch Series 8
Apple updatuje svoje hodinky každoročne a zatiaľ čo o tohtoročnej, 9. sérii hodiniek sa toho veľa nehovorí, analytici sa pozerajú smerom na rok 2024.

V tom roku by sme sa mohli dočkať predstavenia novej generácie Apple Watch Ultra s väčším micro-LED displejom. Okrem toho ale uvidíme na trhu ďalšiu generáciu lacnejších modelov, ktoré majú niesť označenie Apple Watch Series X a Apple Watch SE 3. Obe by pritom mali disponovať väčšími displejmi, ako súčasné. Presnejšie, Series X by mali ponúknuť väčšie 1.89″ a 2.04″ displeje, ktoré budú o 5-10% väčšie oproti terajšej generácii.

Naopak, tretia generácia Apple Watch SE ponúkne displeje, ktoré sme mohli doteraz vidieť na modeloch Series 7 a Series 8, a ktoré uvidíme aj na zatiaľ neohlásenej generácii Series 9. Znamená to teda, že Watch SE 3. generácie budú dostupné v 41mm a 45mm veľkostiach. Pre porovnanie, súčasné modely sú dostupné v menších 40mm a 44mm veľkostiach. Ide o také veľkosti, v ktorých boli dostupné staršie generácie hodiniek (Series 4 až Series 6).

Analytik David Hsieh z firmy Omdia, ktorý správu priniesol, tiež tvrdí že označenie “Series X” je zatiaľ skôr pracovné, keďže však pôjde o 10. generáciu hodiniek, dáva zmysel. Navyše, Apple veľmi rád označuje 10. verzie svojich produktov rímskou číslicou. Ako príklad stačí uviesť iPhone X, Mac OS X alebo aplikácie ako Final Cut Pro X. Je tak možné, že Apple zachová tradíciu a desiata generácia hodiniek bude taktiež X-ková.

Väčšie displeje, vrátane doteraz najväčšej 2.13″ (Ultra) uhlopriečky, má vyrábať LG Display. Vo svojej správe taktiež tvrdí, že drahšia výroba micro-LED displeja pre Watch Ultra 2. generácie sa odrazí aj na cene, ktorá sa môže dostať do cenovej relácie dnešných Watch Hermés, ktoré stoja okolo 1,700 dolárov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.