Apple Watch pomôžu diabetikom najneskôr do 7 rokov

Apple Watch Series 8
O možnosti pomoci diabetikom sa v súvislosti s Apple Watch hovorí už vyše 10 rokov. Apple však ani po 8 generáciách produktu nepriniesol neinvazívny merač hladiny cukru v krvi. Prečo tomu tak je?

Odpoveď na túto otázku má už tradične dobre informovaný novinár Mark Gurman z portálu Bloomberg. Najnovšie tvrdí, že Apple pracuje na snímači už 12 rokov. Iba tento rok sa mu ale podarilo docieliť štádium funkčného konceptu. Hoci snímač už v princípe robí to, čo má, Apple stále potrebuje vylepšiť snímanie. Teda reč je o algoritmoch alebo senzoroch, ktoré sa budú o snímanie cukru starať. Produkt už medzičasom dosiahol štádium, kedy bol rentabilný na výrobu.

Problém je, že táto cenovo atraktívna verzia mala rozmer stola. Len momentálne sa pracuje na zmenšení technológie do rozmerov iPhonu. Prototyp s takýmito rozmermi by mali inžinieri Applu nosiť na nohe. Oproti Apple Watch sú to však stále obrovské rozmery. A práve preto, aby sa podarilo technológiu zmenšiť a zároveň bola natoľko lacná na výrobu, že Apple nebude nútený agresívne zvýšiť cenu hodiniek, treba čakať ďalšie roky. Očakáva sa, že od vydania nás delí ešte 3 až 7 rokov.

Apple Watch Nike Bands

Zdroj: Apple Insider

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.