Sygic opäť chystá novinky, ktoré posunú navigačný biznis ďalej

Developeri, dizajnéri a marketéri zo Sygicu už po 17. krát vystúpili z kolotoča bežnej operatívy, aby sa pozreli na svoje produkty inak. Aj o tom je agilita, ktorá je kultúre Sygicu vlastná od samého začiatku. Na ďalšom Innovation Day opäť dostala šancu zmena, nový pohľad na cieľ v meniacich sa podmienkach. Novinky z dielne populárnej GPS navigácie prídu na trh ešte v prvom polroku.

Innovation Day je interný hackaton firmy Sygic, ktorý sa koná už od jej vzniku v roku 2004. Dva krát ročne Sygic poskytne dvojdňový priestor zamestnancom, aby odložili aktuálne projekty bokom a venovali sa novým. Kolegov z rôznych oblastí spoja nápady na tému, ktorá dáva zmysel pre zákazníka alebo bežný život vo firme. Vzniknú pracovné skupiny, ktoré bežne nespolupracujú, každý v nej má svoju úlohu. Nápady rozpracujú ideálne do podoby prototypu, ktorému chýba už len málo, aby ho uviedli do života. O víťazoch rozhoduje hlasovanie.

Tento rok spomedzi šestnástich nápadov Sygic vsadil na tri. – Vylepšenie používateľskej skúsenosti so Sygic GPS Navigáciou a upraviteľnosť používateľského rozhrania podľa osobných preferencií. Ďalším je nová bezpečnostná funkcia Záchranárska ulička, ktorá pri spomalení premávky vyzve šoférov vytvoriť priestor pre záchranárske vozidlo. Vylepšenia nastanú aj vo vývoji navigácie pre kamióny. Uvedenie všetkých noviniek je v pláne ešte v prvom polroku tohto roka.

Vďaka Innovation Day aj v minulosti vznikli nápady na úspešné prémiové funkcionality ako sú Head-Up Display, Dashcam či Real-View navigácia v rozšírenej realite, ktoré Sygic uviedol vo svojej GPS navigácii ako prvý na svete. K zákazníkom sa často dostali len zopár desiatok hodín po tom, čo vznikli v útrobách programovacích softvérov. „Tieto funkcie mali obrovský úspech, ocenili ich bežní šoféri aj geekovia, ktorí majú radi nové technológie. Zdroje, ktoré sme do toho vložili, sa nám do pár týždňov vrátili. Okrem toho je pre celý tím veľmi motivujúce priniesť novinku ako prvý na svete bez siahodlhých porád a zložitého schvaľovania,“ hovorí Martin Strigač, CEO Sygicu.

Podpora inovácií má podľa neho obrovský význam pre rozvoj nového biznisu firmy. „Záujem o tieto funkcie majú aj firemní zákazníci – prepravcovia s veľkorozmernými vozidlami, výrobcovia automobilov, či záchranné zložky, ktorých potreby sa veľmi líšia a bežné navigácie ich uspokojiť nedokážu,“ vysvetľuje.

V posledných rokoch sa Sygic viac zameriava na riešenia pre kamiónovú dopravu. Navigáciu pre kamióny a karavany so špecifickým výpočtom trasy podľa rozmerov vozidla poskytuje už desať rokov. Ako člen skupiny Eurowag pracuje na digitálnom produkte, ktorý prepojí šoférov s dispečermi a so zákazníkmi tak, aby sa zvýšila efektívnosť komerčnej dopravy, súvisiace účtovníctvo a administratíva, a tiež aby sa znížila ekologická záťaž na cestách.

komentáre
  1. Sygic som si sice zaplatil uz pred rokmi (premium), ale kedze ma uz niekolkokrat pekne zblbol a zaviedol na rozostavane alebo este neexistujuce cesty, zacal som radsej pouzivat priamo google maps. A Sygic odvtedy obcas zapinam iba v Bratislave a okoli, kde sa mi zda ze funguje celkom ok proti dopravnym zapcham… Ale poznam ludi ktori na neho nedaju dopustit. Ti vsak pre zmenu nevedia ako spravne pouzivat google maps, alebo maps od Apple.

    0
    0
  2. Mozem napisat ze som bol ortodoxny pouzivatel/premium platitel Sygic-u od ich pociatku a moto vyletov pre EU/Balkane. Ale pred cca dvoma/tromi rokmi ako zmenili GUI s tym ze tam zacalo ukazovat mrte zbytocnych az rusivych veci a zaroven prekopali/okresali zaplateny premium, som tomu dal este jednu sancu ale katastrofa. Nasraty som to opat odinstaloval. Aktualne neviem co by museli spravit aby som to dal spat, kedze som presiel na mapy.cz(aj kvoli turistike) a aj ked ma mapy.cz naposledy vodili po Tureckej autom zahradami, zatial Sygic nie!

    2
    0
  3. Mozem napisat ze som bol ortodoxny pouzivatel/premium platitel Sygic-u od ich pociatku a moto vyletov pre EU/Balkane. Ale pred cca dvoma/tromi rokmi ako zmenili GUI s tym ze tam zacalo ukazovat mrte zbytocnych az rusivych veci a zaroven prekopali/okresali zaplateny premium, som tomu dal este jednu sancu ale katastrofa. Nasraty som to opat odinstaloval. Aktualne neviem co by museli spravit aby som to dal spat, kedze som presiel na mapy.cz(aj kvoli turistike) a aj ked ma mapy.cz naposledy vodili po Tureckej autom zahradami, zatial Sygic nie!

    1
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.