Apple sa zbavuje kožených doplnkov pre Apple Watch a iPhone

apple watch hermes jar 2018
Nové kožené náramky od Hermès.
Vyzerá to, že Apple sa plánuje zbaviť kožených produktov zo svojej ponuky. Spoločnosť chce týmto krokom zlepšiť svoje renomé v očiach aktivistov za zvieracie práva či vegánov.

Prvá informácia o konci kožených doplnkov s logom Apple sa objavila v auguste. Presnejšie, užívatelia DuanRui a ShrimpApplePro na sociálnej sieti X (Twitter) prevzali informácie z čínskeho Weibo. Tie hovoria o úplnom konci kožených krytov pre sériu iPhone 15. Koncom minulého týždňa sa objavilo ďalšie tvrdenie, podľa ktorého má Apple pripravovať vegánsku alternatívu s názvom FineWoven.

Najnovšie sa k tejto téme vyjadril Mark Gurman z portálu Bloomberg. Tvrdí, že spoločnosť plánuje ukončiť aj predaj kožených remienkov pre Apple Watch. Ba čo viac, zrejme tým dôjde k ukončeniu spolupráce s luxusnou značkou Hermés. Nasvedčuje tomu skutočnosť, že Apple sa zbavuje živočíšnych produktov agresívnymi zľavami.

Ako príklad Gurman uvádza, že kožené remienky a príslušenstvo značky Hermés teraz Apple ponúka zamestnancom s až 90% zľavami. Remienok so štandardnou predajnou cenovkou 850 dolárov si môžu zamestnanci zaobstarať za iba 85 dolárov. Zľavy sa dokonca týkajú aj produktov, ktoré sú už oficiálne evidované ako vypredané alebo nedostupné.

Zaujímavé pritom je, že Apple sa zbavuje aj zopár ďalších produktov, ktoré nie sú nutne kožené. Za zmienku stoja viaceré farebné variácie Solo Loop remienku alebo nabíjací dock MagSafe – pravdepodobne ten, ktorý bol určený čisto pre Apple Watch.

Zdroj: MacRumors

komentáre
  1. “… podľa ktorého má Apple pripravovať vegánsku alternatívu s názvom FineWoven” – od kedy konzumujú vegáni kryty na iPhone?

    3
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť