Apple pripravuje výkonnejší iPad Air

iPad Air 2020
iPad Air je dnes spolu s iMacom jediným produktom, ktorý ešte beží na prvej generácii čipu M, teda na čipe M1. To sa môže o niekoľko mesiacov zmeniť.

Mark Gurman totiž vraví, že Apple okrem niekoľkých nových Macov s čipom M3 môžeme očakávať aj nový iPad Air. Šiesta generácia tabletu je podľa novinára v aktívnom vývoji, aj keď nie je jasné, kedy ju spoločnosť predstaví. Vie sa len, že dostane vylepšené vnútornosti na čele s výkonnejším procesorom. Ani tu však nie je jasné, či si Apple zvolí menší nárast výkonu s čipom M2, alebo ho vynechá a po vzore iMacu rovno predstaví model s čipom M3.

Rovnaký procesor očakávame aj v línii iPad Pro. Jej uvedenie na trh sa očakáva začiatkom roka 2024, pričom by mala ponúknuť viacero zásadných noviniek, ktoré sa odrazia aj na vyššej cene. Obe veľkosti tabletu majú totiž ponúknuť OLED displeje, a v prípade procesoru sa hovorí ako o možnosti využitia základného čipu M3, tak o možnosti využitia výkonnejšieho M3 Pro variantu alebo jeho ekvivalentu.

Vzhľadom na tieto ambície je možné, že Apple bude naťahovať uvedenie šiestej generácie iPadu Air až do budúceho roka. Stále je však možné, že prístroj bude uvedený na trh ešte koncom tohto roka, po boku Macov. Zatiaľ však nie je jasné, aké novinky by mohol ponúknuť. Okrem novšieho procesoru tak môže, ale aj nemusí, ponúknuť Thunderbolt konektor a FaceTime kameru na bočnej / dlhej hrane zariadenia po vzore 10. generácie iPadu.

Zdroj: Bloomberg

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť