Apple prinesie vlastnú 5G anténu pre iPhone v roku 2025

Ktorý iPhone bude ako prvý disponovať 5G anténou priamo z dielne Applu? Odpoveď uvidíme o dva roky.

Analytik Ming-Chi Kuo zverejnil nové vyjadrenie, podľa ktorého by sme sa mohli v roku 2025 dočkať prvého zariadenia s 5G anténou a čipmi navrhnutými spoločnosťou Apple. Pôvodne vravel, že prvým zariadením, ktoré ponúkne túto novinku, bude iPhone SE štvrtej generácie. Nie je však jasné, kedy tento prístroj vyjde.

Vzhľadom na udalosti posledných rokov by nebolo prekvapením, keby Apple predstavil štvrtú generáciu iPhone SE už v roku 2024. Viacero analytikov vrátane Kua sa ale zhoduje na tom, že mobil vyjde až v roku 2025. Naďalej by tak mohol byť prvým zariadením, ktoré ponúkne 5G anténu od Applu. Treba však dodať, že v celej záležitosti panujú veľké nejasnosti.

Je zjavné, že spoločnosť Apple má záujem o vývoj týchto čipov. Inak by totiž v roku 2019 neodkúpil drvivú väčšinu patentov a technológií od Intelu, ktorý chcel v tomto odvetví konkurovať firmám ako Broadcom či Qualcomm. Odvtedy sme sa dočkali správ o viacero modeloch, ktoré by mohli ponúknuť “domáce” čipy, vrátane iPhone 12, 14 či 15. Ak by sa Apple rozhodol počkať s čipmi do roku 2025, znamenalo by to, že tento modul uvidíme až v iPhone 17.

In November 2017, Intel announced substantial advances in its wireless product roadmap to accelerate the adoption of 5G. Intel’s early 5G silicon, the Intel® 5G Modem announced at CES 2017, is now successfully making calls over the 28GHz band. (Credit: Intel Corporation)

Zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť