Tim Cook: Onedlho si nedokážeme predstaviť život bez AR

Hoci Apple nič oficiálne neohlásil, Tim Cook veľmi otvorene komunikuje záujem spoločnosti o AR/VR. Nie je to len o rozšírenej realite v iOS pomocou ARKit, ale aj o okuliaroch, ktoré dodávajú tejto technológii novú perspektívu.

Tim Cook sa k téme rozšírenej reality vrátil opäť. Tentoraz na prednáške v neapolskej Università Degli Studi di Napoli Federico II. Výkonný riaditeľ spoločnosti Apple si tam prevzal čestný titul pre inováciu a medzinárodný manažment. Pri tejto príležitosti univerzita usporiadala pre svojich študentov jedinečnú besedu.

Počas nej sa Cook dočkal otázky, aké technológia budúcnosti ho lákajú najviac. CEO Apple spomenul AI, dodávajúc, že umelá inteligencia je základná, horizontálna technológia, ktorá ovplyvní každý aspekt našich životov. Spomenul aj inovácie, ktoré Apple stelesnil v rôznych produktoch vrátane Apple Watch.

Za zmienku však stojí, že Cook vravel o technológii AR. Žiaľ, celé jeho vyjadrenie nie je známe, nakoľko práve počas odpovedania na túto otázku došlo k prerušeniu livestreamu. Poznáme tak aspoň časť odpovede:

“Som veľmi nadšený z rozšírenej reality. Myslím si, že dnes tu máme skvelú diskusiu, ale ak by sme do nej vedeli vložiť niečo z virtuálneho sveta, určite by bola ešte lepšia. Takže si myslím, že, a toto sa stane skutočnosťou už čoskoro, až sa vám vybaví nejaká spomienka z minulosti, budete sa čudovať, ako ste mohli žiť bez rozšírenej reality. Presne tak, ako sa dnes čudujeme, ako mohli ľudia ako ja vyrastať ez internetu. Myslím si, že môže ísť o tak zásadnú vec, ale nestane sa zásadnou za noc….”

Nepotvrdené informácie pritom vravia, že Apple plánuje možno už v januári 2023 predstaviť svoje prvé okuliare ponúkajúce zmiešanú realitu. Mali by niesť označenie Reality Pro, a vo vývoji majú byť niekoľko rokov. Ak sa tak stane, pôjde o uvedenie ďalšej veľkej produktovej kategórie po Apple Watch. Tie boli predstavené v roku 2014 ako One More Thing.

Samotné zariadenie má mať veľmi ľahký dizajn, má ponúkať dva 4K micro-OLED displeje, 15 optických modulov, dva procesory, WiFi 6E pripojenie, trackovanie očí a ďalšie funkcie. Pobeží na vlastnom systéme rOS alebo realityOS, zmienky o ktorom sa už nachádzajú aj v App Store. Prvá, profesionálna verzia produkt má stáť vraj až okolo 3 000 dolárov. V príprave však má byť aj lacnejšia verzia pre masy.

Zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.