iPhone 15 Pro Max môže získať exkluzívne funkcie

Sotva začal Apple prijímať predobjednávky na iPhone 14, analytik Ming-Chi Kuo už odhaľuje budúcoročné plány spoločnosti.

Ming-Chi Kuo na Twitteri oznámil, že plánuje robiť ešte viac rozdielov medzi jednotlivými modelmi iPhone 15, iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max. Vraví, že Apple chce týmto zvýšiť predaje drahších modelov a zvýšiť tak svoje tržby. Cieľom tak je spraviť bežné modely iPhone 15 a iPhone 15 Plus menej atraktívnou voľbou v porovnaní s Pro verziami.

Apple by tak nadviazal na stratégiu, s ktorou začal už tento rok. Bežný model iPhone 14 a iPhone 14 Plus sú totiž len jemnou aktualizáciou minulej generácie, jedinými výraznými rozdielmi sú veľkosti a satelitné pripojenie v prípade Emergency SOS funkcie. Obe zariadenia disponujú procesorom A15, konkrétne jeho výkonnejším variantom z iPhonu 13 Pro.

Podľa analytika by však Apple mohol začať robiť rozdiely medzi iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max, a to tak, aby ľudí nalákal na kúpu najdrahšieho a najväčšieho zariadenia vo svojej ponuke. Zatiaľ nie je jasné, ako sa budú zariadenia odlišovať. Špekuluje sa, že nový displej s Dynamic Island by sa mohol dostať aj do základných verzií iPhone 15 a iPhone 15 Plus. Rovnako tak sa ale niekoľko rokov špekuluje o Periscope objektíve. Je možné, že tento objektív bude exkluzívne dostupný na väčšom zariadení.

Analytik tiež vraví, že iPhone 14 Pro Max je momentálne populárnejší ako menší model. Tvorí vraj až 60% predobjednávok, a aj tento trend môže byť dôvodom, prečo sa Apple môže rozhodnúť dať pri budúcej generácii väčší focus na Pro Max oproti iným modelom. A aj preto sa model môže dočkať zmeny názvu, o ktorej sa vraví: že namiesto iPhone 15 Pro Max uvidíme iPhone 15 Ultra.

Zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.