Tieto tri verzie Apple Watch dostali červenú

Apple Watch Nike Bands
Apple včera úplne prekopal portfólio svojich hodiniek a predstavil plnokrvné Watch Series 8, cenovo atraktívne Watch SE 2. generácie a úplne nové Watch Ultra pre náročných. S novými vecami však odchádzajú tie staré.

V tomto článku nebude reč o modeloch, ktoré sa dočkali priamej náhrady. Tam len zbežne opäť potvrdím, že Apple súčasne s uvedením nových verzií prestal predávať Watch Series 7 a prvú generáciu Watch SE.

O čom sa však už hovorí menej, je trojica modelov, ktoré po včerajšom ohlásení prestali úplne existovať.

Apple Watch Edition

Pre náročných užívateľov tu boli doposiaľ dostupné prémiové Apple Watch Edition. Najluxusnejšie vydanie hodiniek bolo dostupné celých 8 rokov a za ten čas si prešli niekoľkými obmenami. S prvou edíciou to kalifornský gigant tak trochu prestrelil. Dostupná bola naozaj len pre hŕstku vyvolených, ktorí nemali problém za kus elektroniky utratiť 11 000€ a viac. Najdrahší model sa dal zohnať za 18 000€.

Hodinky prvej generácie sa v prevedení Edition pýšila telom z 18-karátového zlata v kombinácii s luxusnými koženými remienkami. Dostupné boli ako v 38mm, tak 42mm verziách. Spokojné tak mohli byť ženy i muži. Zohnať sa dali vo vyhradených, exkluzívnych butikoch napríklad v Dubaji alebo v Galeries Lafayette v Paríži. Zákazník si stade odniesol najluxusnejšie a najvzácnejšie smart hodinky v špeciálnom balení, ktoré zároveň slúžilo ako nabíjačka.

Apple Watch Edition Box

Druhá generácia Watch Edition sa viac priblížila bežným ľuďom. Už v druhej generácii sa Apple rozhodol radikálne znížiť cenu hodiniek a to až 8-násobne. Zohnať sa dali v cenovom rozsahu od 1249 do 1349 dolárov. Súčasne došlo k zmene povrchu. Čisté 18-karátové zlato vystriedala biela keramika. Tá sa zachovala aj v tretej sérii, kde tiež pribudla šedá farebná verzia.

Apple Watch Edition (Series 2)

Edition si následne vo svojej 4. sérii dala prestávku, a vrátila sa až ako Series 5 Edition. Táto bola dostupná buď v bielej keramike, alebo po novom tiež v titanovej verzii. Tá bola lacnejšia, s cenou začínajúcou na 799 dolároch sa rovnala dnešným Watch Ultra. Titan, dostupný vo svetlej, resp. prirodzenej farbe a vesmírnej čiernej, ostal jediným materiálom, v ktorom sa vyrábali Series 6 a Series 7 edície.

Apple Watch Edition (Series 6)

Apple Watch Series 3

Dobre, na ukončenie predaja tohto modelu sme čakali a popravde, prišlo oveľa neskôr než by sa patrilo. Apple držal tretiu generáciu hodiniek v predaji tak dlho, ako to len bolo možné, čo sa najmä v posledných rokoch začalo výrazne prejavovať.

Áno, hodinky boli lacné, avšak rastúci výkon nových modelov, funkcionalita a aktualizácie softvéru s neustále rastúcimi hardvérovými požiadavkami sa postarali o to, že v ostatných dvoch rokoch boli Watch Series 3 skôr spôsob, ako ľudí odradiť od používania smart hodiniek, než aby boli lacnou letenkou do ich sveta.

Konieckoncov, vstavané 8GB úložisko predstavovalo problém už pri update, kde Apple sám na svojom webe priznal, že jediný spôsob, ako aktualizovať hodinky na najnovšiu verziu softvéru, je ich resetovať do továrenských nastavení. A to aj v prípade menších aktualizácií s označením x.0.1.

Apple Watch Nike

Zaujímavosťou je, že Apple prestal predávať Apple Watch Nike+ tak, ako sme ich poznali. Je možné, že to nejak súvisí s licenciami a exkluzivitou, ktorú výrobca športovej obuvi mohol mať. Po novom sa remienky Nike+ predávajú už iba ako samostatný doplnok k niektorému z existujúcich modelov. Doteraz exkluzívne ciferníky bude možné pridať už aj na bežné modely. Rovnako tak Apple propaguje aplikáciu Nike Run Club ako top voľbu pre trackovanie behu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.