Recenzia: CubeNest 3v1 Bezdrôtová magnetická nabíjačka S310 Pro s MagSafe

Dizajnová, minimalistická a z kvalitných materiálov. Zopár slovami, ako by sme vedeli opísať CubeNest 3v1 S310 Pro.

Jedná sa o 3v1 bezdrôtovú nabíjačku so štandardom Qi, ktorá disponuje dvoma vertikálnymi bezdrôtovými nabíjačkami (štandardná a pre Apple Watch) a jednou horizontálnou bezdrôtovou nabíjačkou, ktorú je možné polohovať.

Balenie

Celé balenie, v ktorom sme zariadenie dostali môžeme jedným slovom opísať ako minimalistické. Na prednej strane obalu je vyobrazený produkt, na zadnej strane, kde sú technické špecifikácie a nejaké základné informácie a bočné strany, na ktorých nájdeme ešte doplňujúce informácie. V samotnej škatuli nájdeme zariadenie (kontaktné plochy Qi nie sú chránené fóliou), napájací kábel, sieťový adaptér a samozrejme návody, ktoré nikto nikdy nečíta. Sieťový adaptér bol obalený v ochrannej fólií a kábel bol pekne zviazaný. Asi toľko k baleniu zariadenia. 

Dizajn

Začneme asi váhou samotného zariadenia. Hneď po tom, ako sme CubeNest 3v1 S310 Pro chytili do ruky, cítili sme, že sa nejedná len o kus plastu prípadne iného lacného materiálu. Telo je vyrobené z hliníku. Čo sme si taktiež všimli sú jemné a presné línie stojanu bez akýchkoľvek “zásekov” respektíve bez akýchkoľvek ostrých línií. Prečo sme ale spomenuli práve váhu? Pretože vďaka váhe a protišmykovej podložke je veľmi nízka šanca, že sa pri nabíjaní skĺzne telefón, prípadne sa CubeNest 3v1 S310 Pro celý zošmykne, keď sa na neho položí telefón. To všetko vďaka svojej váhe, pretože jednoduchým trikom sa vyrieši viacero problémov, ktorými oplývajú hlavne čínske ekvivalenty tohto zariadenia. Prekvapením je aj tzv. “asistent nabíjania”, ktorý po plnom nabití napojeného zariadenia prestane dodávať elektrický prúd, aby sa znížilo opotrebovanie batérie. Používanie asi ani nemusíme rozoberať. Stačí položiť zariadenie na nabíjačku a začne sa proces nabíjania. 

Inštalácia

Inštalácia tohto zariadenia je veľmi jednoduchá. Čo je asi najťažšie, je vybrať miesto kam toto zariadenie dať. Najlepšie asi na nočný stolík alebo pracovný stôl kde sú aj ostatné zariadenia. Veľa miesta nabíjačka určite zaberať nebude. Zariadenie stačí vybrať, uložiť na miesto kam chceme a zapojiť do elektrickej siete s adaptérom a káblom (USB-C), ktoré sú súčasťou balenia. Vďaka robustnému materiálu zariadenia a jeho váhe sa človek nemusí báť, že by ho kábel stiahol zo stola a produkt by spadol. Tam kde sa zariadenie položí (a kábel bude stačiť), tam aj ostane.

Cena

Všetky tri farebné varianty je možné zakúpiť priamo na stránkach výrobcu za 79,99€ s DPH. Viac informácií, prípadne možnosť objednať, nájdete na tomto webovom odkaze.

Aktuálne môžete využiť až 50% zľavu na niektoré MagSafe produkty.

Záver

V úvode záveru (zaujímavá slovná hračka) musíme podotknúť, že sa nám CubeNest 3v1 S310 Pro na stole vedľa ostatných zariadení veľmi páčil. Inštalácia respektíve príprava zariadenia trvala pár sekúnd. Už názov napovedá, že sa jedná o 3v1, teda je možné naraz nabíjať napríklad iPhone, Apple Watch (samostatná časť nabíjačky) a AirPods. Jediný menší problém je s nastaviteľnou časťou nabíjačky (na stojane), pri ktorom sa nám občas stávalo, že ťažší telefón ako je iPhone 13 Pro Max sa zošmykoval z nabíjačky alebo úplne nedržal. Vyriešil to MagSafe obal na iPhone. S ním držal na tomto stojane ako prikovaný. Sčítané podčiarknuté by podľa našej redakcie CubeNest 3v1 S310 Pro nemal chýbať na žiadnom minimalistickom pracovisku, respektíve na pracovnom stole každého, kto pracuje pri počítači – nielen ako dizajnový doplnok ale aj veľmi prínosné zariadenie. 

Technické špecifikácie

  • Vstupný výkon: 5V/2A, 9V/2,22A
  • Výstupný výkon: 5W/7,5W/15W/20W
  • Pre maximálny výkon (30W) je potrebné zakúpiť si 33W PD adaptér alebo výkonnejší
  • Kompatibilný so všetkými zariadeniami podporujúcimi štandard Qi.
  • Tepelná ochrana
  • Prepäťová ochrana
  • Prúdová ochrana
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *