iOS 16.1 prináša adaptívnu transparentnosť na pôvodné AirPods Pro

Pri predstavení druhej generácie AirPods Pro spoločnosť Apple oznámila niekoľko funkcií. Jednou z nich je aj funkcia Adaptívnej priepustnosti. Funkcia bude dostupná aj pre pôvodnú verziu slúchadiel.

Funkcia Adaptive Transparency, ako ju Apple označuje, sa totiž objavila v nastaveniach pre prvú generáciu AirPods Pro. Funkcia však pribudne neskôr, v pripravovanej aktualizácii iOS 16.1. S aktuálnou, treťou beta verziou systému vyšla aj nová beta firmvéru pre prvé AirPods Pro, s označením 5A304a.

Užívatelia, ktorí majú obe aktualizácie nainštalované, nájdu funkciu Adaptive Transparency v aplikácii Nastavenia na svojom iPhone. Funkcia funguje za predpokladu, že užívateľ má nasadené obe slúchadlá. Ak je táto podmienka splnená, slúchadlá automaticky tlmia hlasné zvuky okolia, ako sú sirény alebo ťažká technika na stavenisku.

V rámci testovanej aktualizácie tiež Apple prináša možnosť vypnúť dotykové ovládanie hlasitosti na AirPods Pro 2. Funkcia pomenovaná Volume Swipe je dostupná pre druhú generáciu slúchadiel, pričom dnes je na slúchadlách permanentne aktívna. Ako názov napovedá, užívateľ môže po slúchadlách šúchať prstom nahor alebo nadol, čím upravuje ich hlasitosť.

Zdroj: Reddit

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.