Porovnanie: Apple Watch SE (2022) vs. Apple Watch SE (2020)

Hoci sa o nich chvíľu špekulovalo, nepatrili k najpravdepodobnejším kandidátom na ohlásenie. No predsa sa tak stalo, a druhá generácia Apple Watch SE je skutočnosťou. Ako sa odlišuje od tej predošlej?

Najnovší model sa v prvom rade odlišuje dizajnom zadnej strany. Zadný keramický kryt vystriedal nylonový kompozitný materiál, ktorý má rovnakú farbu ako zvyšok hliníkového tela hodiniek. A keď už je reč o farbách, model SE 2022 je dostupný v Midnight, Starlight a striebornej verzii.

Apple Watch SE 2022

Príjemnou zmenou si prešli vnútornosti. Nový model Apple Watch SE ponúka čip S8 SiP, ktorého súčasťou je W3 bezdrôtový čip a tiež 64-bitový dvojjadrový procesor až o 20% výkonnejší oproti predošlej generácii SE. Nutno dodať, že ponúka rovnaký výkon ako modely Ultra a Series 8, ale aj Series 7 a Series 6. Rozdielom je absencia U1 ultra-širokopásmového modulu.

V spojitosti s funkciou detekcie autonehody sa hodinky vyznačujú novým high-G akcelerometrom, ako aj gyroskopom s vysokým dynamickým rozsahom.

V porovnaní s Watch Series 8 má nový model SE iba obmedzenú ponuku senzorov. Na zadnej strane nájdeme opäť len druhú generáciu optického senzoru krvného tepu. Teplomer, EKG či senzor kyslíku je naďalej len výsadou drahšej série. Rozdielny je tiež displej, kde Series 8 a 7 ponúkajú 41/45mm veľkosti, kým obe generácie Watch SE sú dostupné v 44mm a 40mm veľkostiach.

Novú generáciu Apple Watch SE sme viac rozobrali v samostatnom článku.

Apple Watch SE 2022

komentáre
  1. V predoslom clanku pisete ze zadnu stranu uz netvori sklicko ale hlinik. Tu zas ze zadnu stranu uz netvori keramika ale nylonovy kompozit. Ako to teda je?

    1
    0
    1. Zdravím,
      až neskôr po predstavení produktu vyplynulo, že Apple na zadnej strane hodiniek použil nylonový kompozit, nie hliník. Predošlý článok sme aktualizovali.

      3
      0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.