Nový Mac Pro, ktorý Apple chystá, ponúkne 76-jadrovú grafiku

Nový výkonný desktop je posledným zariadením, ktoré ešte nedisponuje čipom Apple Silicon. To sa však už začiatkom budúceho roku zmení.

Na high-end verzii sa pracuje

Apple si podľa nových informácií pomaly pripravuje predstavenie MacBookov Pro v 14 a 16-palcovom prevedení ako aj nového modelu kompaktného Mac mini. Okrem nich sa však v Cupertine pracuje aj na high-end desktope, ktorý bude prvýkrát poháňať procesor od Apple.

Laptopy majú dispnovať čipmi M2 Pro a M2 Max, pričom ten výkonnejší ponúkne 12 jadier CPU, 38 grafických jadier a až 64GB pamäte RAM. Konfigurácia bude dostupná pre obe veľkosti MacBooku Pro.

Pôsobivý test

Mac Mini, ktorý ma doraziť takisto čoskoro, bude podľa očakávaní vybavený čipom M2 – rovnakým, aký sa nachádza v 13-palcovom MacBooku Pro a MacBooku Air z júna tohto roku.

Konečne sa však dostávame k samotnému Mac Pro. Tu začínajú byť veci skutočne pôsobivé. Aktuálne testovaný model má podľa informácií Marka Gurmana z Bloombergu k dispozícii 24 jadier pre CPU a 76 jadier pre GPU. Zároveň je vybavený pamäťou s kapacitou 192GB.

Vo finále by mal Apple ponúknuť konfigurácie s parametrami až 48 CPU jadier, 152 GPU jadier a k tomu 256GB pamäte RAM. Predstavenie Mac Pro však narozdiel od MacBookov Pro či Mac mini nie je tak úplne za rohom – dočkať by sme sa ho mali v roku 2023.

Zariadenie by mal poháňať doposiaľ najvýkonnejší variant čipu M2, s pracovným názvom Extreme

zdroj: 9to5Mac

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.