Nové Macy s M2 Pro by mali doraziť o mesiac

Aktualizované modely počítačov od Apple by sme mali očakávať už čoskoro. O ktoré novinky pôjde?

Nové čipy z rodiny M2

Po predstavení nových iPadov či Apple TV prichádza čas na Mac. Podľa doterajších prognóz chystá Apple predstavenie high-end verzie MacBooku Pro a takisto aj nového Mac mini s čipmi zo série M2.

macOS Ventura by mal vyjsť už dnes, spolu s ďalšími softvérovými updatmi a nová verzia systému bude už podporovať nové modely 14 a 16-palcového MacBooku Pro. Tieto by mal Apple podľa Marka Gurmana z Bloombergu predstaviť už onedlho. Zariadenia budú vybavené čipmi M2 Pro a M2 Max. Predstavenie s najväčšou pravdepodobnosťou prebehne formou tlačovej správy.

Obvyklý termín

Jedenásty mesiac roku je pre Apple pokiaľ ide o Mac obľúbený. V novembri sme sa pred tromi rokmi dočkali pôvodného 16-palcového MacBooku Pro ako aj prvej trojice Apple počítačov s čipom M1 v roku 2020.

Súčasné modely 14 a 16-palcového MacBooku Pro boli uvedené pred rokom v októbri a prišli vtedy v celkom novom dizajne. Na displeji pribudol zárez a v šasi zase porty ako HDMI, MagSafe ako aj slot pre SD kartu. Okrem laptopov by mal už čoskoro Apple ukázať aj novú verziu kompaktného desktopu Mac mini. Tento model značka naposledy aktualizovala v novembri 2020.

zdroj: Bloomberg

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.