Nové BMW odomknete iPhonom bez vybrania z vrecka

Bavorská automobilka tento týždeň oznámila dvojicu nových modelov, ktoré budú podporovať rozhranie Digital Key Plus.

V showroomoch sa objavia už budúci rok a pôjde o modely X1 a elektrickú novinku iX1. Spomínaný Digital Key Plus v praxi umožňuje interakciu s vozidlom pomocou Apple smartfónu či hodoiniek aj bez tradičného kľúča. Štandardná NFC verzia doteraz spoliehala na priloženie zariadenia k dverám vodiča. Nový Digital Key Plus však nepotrebuje, aby ste iPhone vyberali z vrecka. Stačí, keď sa nachádzate v blízkosti vozidla.

Ultra širokopásmové rozhranie prináša presnú lokalizáciu, čím pomáha predchádzať útokom rušičkami, ktoré by do signálu medzi iPhonom a vozidlom vstupovali.

Pre využívanie novinky je potrebné vlastniť (okrem BMW s podporou Digital Key Plus) iPhone 11, prípadne Apple Watch Series 6 alebo novší model týchto zariadení. Digitálne kľúče sú ukladané v rámci natívnej aplikácie Peňaženka.

Digital Key Plus je okrem chystaných dvoch modelov BMW dostupný aj pre tohtoročné i4 a iX. Štandardný Digital Key, ktorý spolieha na NFC komunikáciu je dostupný pre širšiu ponuku vozidiel od roku 2021.

zdroj: BMW

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.