Nová beta iOS 16.1 odstraňuje funkciu Adaptive Transparency pre staršie modely AirPods

Apple minulý týždeň potešil viacerých užívateľov iOS 16.1, keď priniesol funkciu Adaptive Transparency aj na iné slúchadlá, než AirPods Pro 2.

Zdalo sa tak, že šlo len o softvérovú vychytávku, ktorú sa Apple rozhodol bezplatne priniesť aj užívateľom starších produktov. Radosť však netrvala dlho. Už čerstvo vydaná štvrtá beta iOS 16.1 funkciu odstránila. Aspoň dočasne si ju tak mohli vychutnať aj užívatelia prvej generácie AirPods Pro, ale aj AirPods Max.

Oba modely slúchadiel disponujú režimom Transparency Mode. Ak je aktívny, využíva mikrofóny na to, aby užívateľom umožnili počuť okolie bez toho, aby si museli dávať dole slúchadlá. S druhou generáciou AirPods Pro sme sa dočkali ohlásenia vylepšenej verzie tejto funkcie. Adaptívna transparentnosť, ako ju Apple nazýva, potláča také hlasné zvuky okolia, ako sú sirény alebo stavebná technika.

Spoločnosť vraví, že funkcia vyžaduje čip H2, ktorý nájdeme len v AirPods Pro 2. Preto bolo prekvapením, že sa funkcia zrazu dostala aj do starších produktov. A hoci testeri mohli mať radosť, novinár Mark Gurman na svojom Twitteri oznámil, že išlo o bug. Jeho slová sa potvrdili po tom, čo Apple vydal novú beta verziu softvéru, kde sa už funkcia nenachádza ani pri AirPods Max, ani pri prvej generácii AirPods Pro.

iOS 16.1 prináša adaptívnu transparentnosť na pôvodné AirPods Pro

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.