Dostane iPhone 14 podporu pre Starlink?

iPhone 14 a iPhone 14 Plus
Jednou z kľúčových noviniek iPhone 14 je satelitné pripojenie pre funkciu Emergency SOS. Funkcia je zatiaľ dostupná len v USA a Kanade, v budúcnosti by sa však mohla rozšíriť do celého sveta. Podiel na tom by mal aj Elon Musk.

Technologický vizionár prostredníctvom Twitteru oznámil, že jeho spoločnosť SpaceX viedla diskusie s Apple ohľadom satelitného pripojenia. Kozmický startup totiž prevádzkuje satelitný internet Starlink, ktorý je podporovaný prakticky po celom svete, a Slovensko nie je výnimkou.

Práve plejáda satelitov by mohla výrazne rozšíriť dostupnosť funkcie po celom svete. Na úvod sa totiž Apple spolieha iba na spoluprácu s firmou Globalstar. To by sa ale v budúcnosti mohlo zmeniť, aspoň z toho, čo tvrdí Musk.

“Viedli sme sľubnú konverzáciu s Apple ohľadom Starlink pripojenia. Tím iPhonu je samozrejme veľmi chytrý. Samozrejme platí, že spojenie z vesmíru na telefón bude fungovať najlepšie ak sa softvér a hardvér upravia, aby podporovali všetok vesmírny signál, nie len čisto Starlink antény.” Šlo by pritom o druhé významné partnerstvo pre Starlink. Spoločnosť už skôr totiž oznámila, že druhá generácia Starlink satelitov na orbite vie spolupracovať so stredným pásmom T-Mobile 5G sietí. Vďaka tomu môže mať operátor takmer úplne pokryť USA. Fungovalo by to tak, že satelite Starlink vie emulovať T-Mobile vysielače. Funkcia by preto mala fungovať na väčšine zariadení, ktoré sa v USA pripájajú k tomuto operátorovi, už na jeseň 2023.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.