Ste pripravení? iOS 16 vyjde dnes – prinášame prehľad noviniek!

Apple na dnes avizoval vydanie novej generácie operačného systému pre svoje mobilné zariadenia. Čo update prinesie?

Prispôsobiteľná obrazovka

V novom iOS bude možné nastaviť si vzhľad zamknutej plochy pomocou viacvrstvových typiet a widgetov. Vybrať si napríklad budete môcť aj z ponuky rôznych písiem pre dátum a čas. Ak vám statické pozadie nevyhovuje, bude tu aj možnosť striedania viacerých motívov počas dňa.

Nové funkcie iMessage

Upraviť či zrušiť odoslanie? Konečne aj správy v iOS dostanú tieto možnosti. Zmeniť znenie správy bude možné po dobu 15 minút od jej odoslania a to maximálne 5-krát. Pre úpravu či zrušenie odoslania stačí ťuknúť a podržať danú správu. Zmenené správy budú označené ako “upravené”. SMSky takéto možnosť ponúkať nebudú.

Hudobný prehrávač na celú obrazovku

Staronovou zmenou bude aj návrat veľkého náhľadu prehrávača na zamknutej obrazovke s veľkým obalom albumu a zladeným pozadím. Niektorí si možno ešte spomenú na túto funkcionalitu z iOS 10. Celoobrazovkové zobrazenie bude možné minimalizovať.

Podpora pre herné ovládače

iPhony s iOS 16 dostanú podporu pre nové typy herných ovládačov ako napríklad Nintendo Switch Joy-Cons a Pro Controller.

Sledovanie objednávky cez Apple Pay

Nový systém ponúkne tracking zásielky, ktoré sa zobrazí v rámci apky Wallet. Sledovať bude možné objednávky realizované pomocou Apple Pay a k dispozícii bude napríklad info o odhadovanom čase doručenia.

Fit(ness) aj bez Apple Watch

S vydaním iOS 16 bude aplikácia Fitness pre majiteľov iPhonov dostupná aj bez Apple Watch. Apka zobazí používateľovi denný prehľad aktivít, ktorý bude vychádzať z pohybových senzorov smartfónu a ponúkne odhad spálených kalórií a krokov urobených počas dňa.

zdroj: Apple

komentárov
    1. Sroluj the dolů a tam máš update na šestnáctku ale radím ti zůstat v 15 7 Setting, General, software update a naspodu máš update na 16 on the bottom is also update upgrade to iOS 16

      1
      0
  1. Pred dvoma dňami som spravil update na betu 16.1
    Po update mi veľmi rýchlo vybíja telefón. Odporúčam sa zatiaľ 16.1 vynechať

    2
    0
    1. Absolutně s tebou souhlasím mě stačí jenom ty problémy které nastaly s posledním security updatem a hlavně s updatem Safari a ještě větší problémy se Safari na Macu prostě katastrofa I když jsem se dokázal vrátit zpátky do verze 15.6.1 stejně už tam zůstali chyby takže nějaké ovládání v settingu v podstatě neexistuje.

      2
      0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.