Čo môžeme čakať od nových AirPods Pro

Predstavenie druhej generácie slúchadiel je odhadované ešte v priebehu tohto roka. Prinášame súhrn vecí, ktoré by novinka mohla ponúknuť.

Nový čip H2

Model druhej generácie by mal disponovať výrazne vylepšeným bezdrôtovým čipom, ktorý bude nástupcom existujúceho H1 z pôvodných AirPods Pro. Podobne ako v jeho prípade aj nová verzia sa v slúchadlách bude starať o funkcie súvisiace s audiom. Môžeme teda čakať ešte lepší zvuk či úroveň potláčania okolitých ruchov. Čip H2 by mohol umožniť aj podporu Lossless formátu.

Dlhšia životnosť batérie

Ďalšia oblasť, v ktorej by bol priestor na zlepšenie, je výdrž slúchadiel. Od uvedenia prvej generácie prešli takmer tri roky. Súčasné AirPods v poradí už tretej generácie ponúkajú až 6 hodín počúvania na jedno nabitie. Prvé AirPods Pro oproti tomu vydržia o dve a pol hodiny menej, v prípade vypnutého potláčania ruchov je to o hodinu menej.

Vylepšenia obalu

Nové AirPody majú dostať celkom užitočnú funkciu, ktorá sa týka práve hľadania puzdra. To by malo vydávať zvuk pre jednoduchšiu lokalizáciu. V súčasnosti je možné sledovať slúchadlá cez Find My na iPhone, zvuková signalizácia s tým však spojená nie je.

V prípade obalu sa očakáva aj štandard IPX4 pre odolnosť voči vode a potu. Túto úroveň aktuálne ponúkajú AirPods tretej generácie.

Lepšia detekcia nasadených slúchadiel

AirPods Pro sa pri rozpoznávaní toho, či sú vložené v ušiach spoliehajú na dvojicu optických senzorov. “Ľudový” model v podobe klasických AirPods je však aj v tomto ohľade ďalej a disponuje detekciou pokožky, ktorá je presnejšia.

Kedy?

Pôvodné AirPods Pro boli predstavené 28. októbra 2019. Apple o nich informoval tlačovou správou a do predaja sa dostali o dva dni neskôr.

Druhá generácia slúchadiel je očakávaná koncom aktuálneho roka – najviac pravdepodobné sú mesiace september a opäť október.

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.