Apple vydal tretiu beta verziu macOS Ventura 13.1

Apple včera okrem novej beta verzie iOS a iPadOS prináša aj tretiu beta verziu nového macOS Ventura 13.1 pre developerov na testovacie účely.

Registrovaní developeri si môžu beta verziu macOS Ventura stiahnuť pomocou Apple Developer Centre s nainštalovaným korešpondujúcim inštalačným resp. developerským profilom. Beta verzia je následne dostupná cez funkciu “Aktualizácia softvéru” v Nastaveniach.

Aj v macOS sa objaví nová apka Freeform, ktorá slúži ako kolaboratívny poznámkový blok pre spoluprácu, skeče, poznámky, nákresy, nápady a tak ďalej. Viacerí užívatelia môžu tak v reálnom čase zdieľať svoje myšlienky a nápady na jednom mieste.

Do tejto apky bude možné vkladať okrem vyššie uvedených aj fotky, videá, PDF súbory, odkazy a ďalšie dokumenty. Apka ukladá úpravy prispievajúcich užívateľov v reálnom čase, takže všetci, ktorí majú apku otvorenú, tieto zmeny okamžite uvidia.

Podobne ako u iOS 16.2 a iPadOS 16.2, sa aj macOS Ventura dočká lepšej apky “Domácnosť”.

Zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.