Apple údajne zvažuje refresh celej série HomePod

Nielen veľký HomePod, ale aj ten malý sa dočká zmien.

V ostatných mesiacoch sme boli svedkami viacerých správ o tom, že Apple údajne plánuje oživiť klasický HomePod. Kalifornský gigant totiž ukončil jeho výrobu na jar 2021, kde hlavným dôvodom bol nízky dopyt pre vysokú cenu v porovnaní s konkurenčnými riešeniami.

Spoločnosť si tak v portfóliu ponechala HomePod mini, ktorý sa dokonca dočkal nových farebných verzií. Pôvodne bol totiž dostupný, podobne ako jeho väčší brat, len v bielej a čiernej, avšak minulý rok sa dočkal rozšírenia o žltú, modrú a oranžovú verziu.

Prekvapivo, podľa Marka Gurmana zo serveru Bloomberg by sa aj tento menší a populárnejší model mohol dočkať refreshu. Nekonkretizoval, aké novinky môžeme od druhej generácie HomePodu mini očakávať, myslí si ale, že zmeny nebudú priveľmi lákavé pre terajších užívateľov.

Môžeme sa len domnievať, že novinky sa dotknú napríklad farebnej ponuky alebo čipsetu, prípadne môže pribudnúť odpojiteľný napájací kábel. U súčasnej generácie totiž kábel nemožno vymeniť, nakoľko je vstavaný do zariadenia.

Čo sa týka klasického HomePodu, ten by mal obdržať updatovaný čip S8 z budúcej generácie Apple Watch. Špekuluje sa tiež o novinke v podobe dotykového displeja s multi-touch podporou. Takto updatované zariadenie by sme mali vidieť na trhu už na jar 2023. S termínom sa stotožňuje aj renomovaný analytik Ming-Chi Kuo.

Okrem toho sa môžeme v rámci HomePod línie dočkať ďalších ambicióznych domácich zariadení. Za zmienku stojí produkt, ktorý má skĺbiť HomePod s Apple TV a okoreniť to FaceTime kamerou. Ďalším zariadením má byť mix iPadu a reproduktoru s mechanickým kĺbom. Inžinieri z Cupertina našli inšpiráciu v produkte Amazon Echo 10. Kĺb by mal slúžiť na otáčanie zariadenia pri telefonovaní cez FaceTime, poslúži teda ako mechanické rozšírenie funkcie Center Stage.

Samozrejme existuje aj možnosť, že vyššie uvedené prototypy napokon nebudú samostatnými hotovými produktami, ale jednoducho pôjde o doplnky pre budúci veľký HomePod, ktoré zabezpečia kompatibilitu a prepojenie napríklad s iPadom cez Smart Connector alebo Bluetooth.

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.