Apple môže zrušiť iPhone SE 4. generácie

Apple sa v ostatných rokoch rozbehol s modelom iPhone SE. Medzi vydaním pvrej a druhej generácie uplynuli štyri roky, ďalšia generácia vyšla už o dva roky neskôr. A hovorí sa, že štvrtý model by mal vyjsť už budúci rok.

Aktualizačný cyklus by sa tak postupne skrátil iba na ročný, a k uvedeniu nového iPhone SE by tak mohlo dochádzať podobne často, ako pri hlavnej línii. Dočkáme sa však novej, v poradí už štvrtej generácie?

Analytik Ming-Chi Kuo varuje, že Apple pravdepodobne zruší, alebo v lepšom prípade odloží, vydanie tohto zariadenia. Môže za to podľa jeho slov skutočnosť, že trh je preplnený modelmi, o ktoré je nízky záujem. Menovite iPhone SE (2022), iPhone 13 mini a iPhone 14 Plus.

Predaje týchto troch sú nižšie, ako Apple čakal, za čo či sčasti môže sám. V prvom rade, tretie SE je menšou aktualizáciou predchodcu, naďalej ide o iPhone 8 s novším procesorom. V prípade iPhone 13 mini ide o nízky dopyt, kde zariadenie vyšlo na popud internetu, nie na popud trhu.

V prípade iPhone 14 Plus môžeme za hlavné faktory neúspechu viniť vyššiu cenu, ako aj fakt, že zariadenie je v princípe len zväčšený iPhone 13. Terajší ročník totiž obsahuje väčšinu komponentov z minulého ročníka, zatiaľ čo nový fotoaparát, displej či procesor sú dostupné pre modely 14 Pro a Pro Max.

iPhone SE 4. generácie tak má nejasnú budúcnosť jednak kvôli neúspechu svojich súrodencov, a jednak skutočnosť, že by bol drahší oproti tretej generácii. Na rozdiel od predošlých dvoch, vychádzal by z iPhone XR alebo iPhone 11. Hovorí sa o displeji Liquid Retina cez celý predok, avšak bez Face ID: Miesto toho by mal snímač odtlačkov prstov v zamykacom tlačidle po vzore iPadu. Otázne je, či by mobil mal LCD alebo OLED panel.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.