Výstavba závodu TSMC v Arizone napreduje, s výrobou čipov žačne do troch rokov

Hlavný dodávateľov čipov pre Apple rozširuje výrobu vo Phoenixe podľa plánov.

Závod dostal zelenú koncom minulého roku a mesto prisľúbilo 200 miliónov dolárov na vybudovanie infraštruktúry. Za TSMC pôjde do projektu približne 12 miliárd a do lokality prinesie nová továreň viac ako 1600 pracovných miest.

Práce na stavbe podľa informácií Bloombergu pokračujú stabilným tempom a do masovej výroby by sa nová pobočka TSMC mala pustiť do roku 2024. Medzi jej klientmi budú okrem Apple pravdepodobne aj Nvidia či Qualcomm.

V Spojených štátoch má spoločnosť továreň ešte v Camase v štáte Washington a dizajnové centrá v texaskom Austine či San Jose v Kalifornii. Arizonská továreň sa tak stane v poradí druhou výrobnou linkou v USA. Inak sa hlavné závody TSMC nachádzajú na Taiwane.

Nová prevádzka rozšíri možnosti Apple pri výrobe vlastných čipov z rady Apple Silicon ako napríklad M1, ktorý sa už nachádza v laptopoch ale aj stolných počítačoch značky.

zdroj: Bloomberg

cover: Unsplash / Laura Ockel

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.