Vyšli aktualizácie macOS, iOS a iPadOS s opravami zabezpečenia

Podľa dokumentácie ide o drobné no dôležité updaty zamerané na opravy chýb, ktoré sa dostali do predchádzajúcich verzií.

iOS a iPadOS 14.5.1

Nová verzia prináša opravu pre WebKit, v ktorom mohlo dochádzať k zneužitiu pamäte zo strany malvéru. Apple ďalej uviedol, že si je vedémý, že k takýmto situáciám dochádzalo aj v praxi, preto odporúča používateľom aktualizovať systém čo najskôr.

Okrem iného prináša update aj opravu problému s App Tracking Transparency, ktorý sa prejavoval nezobrazovaním výziev z apiek po tom, čo ich používatelia opätovne povolili.

Okrem hlavného updatu pre najnovší iOS a iPadOS vyšli aj doplnkové aktualizácie watchOS 7.4.1 ako aj update pre staršie zariadenia – iOS 12.5.3.

macOS 11.3.1

Update prináša opravy známych chýb a takisto menovite aj vyššie spomenutého problému s WebKitom, kvôli čomu sa odporúča čo najskorší update operačného systému.

zdroj: Apple

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.