Vyšiel Parallels 17 s podporou pre Windows 11

Vyšiel Parallels Desktop 17, ktorý prináša natívnu podporu pre Windows 11 a macOS Monterey pre Intel aj Apple silicon Macy. Okrem toho sa nová verzia pýši aj veľkým rozpätím vylepšení výkonu a kompatibility.

Vyšiel Parallels Desktop 17, ktorý prináša natívnu podporu pre Windows 11 a macOS Monterey pre Intel aj Apple silicon Macy. Okrem toho sa nová verzia pýši aj veľkým rozpätím vylepšení výkonu a kompatibility.

Stojí za zmienku, že verzie systému Windows, ktoré Parallels 17 môžu používať na počítači Mac M1, sú v súčasnosti kvôli kompatibilite s hardvérom ARM obmedzené na “Insider Previews” pre Windows 10 a Windows 11. Spoločnosť, ktorá stojí za Parallels však sľúbila, že keď bude Windows 11 oficiálne predstavený verejnosti, tento virtualizačný softvér ho bude môcť spustiť.

Okrem vyššie uvedenej poznámky, je schopný Parallels “prebudiť” Windows a Linux zo spánku až o 38% rýchlejšie v porovnaní s predchádzajúcou verziou, pretože ťaží zo šesťnásobného zvýšenia grafického spracovania OpenGL a až o 25% zlepšenia 2D grafického výkonu.

Užívateľ s Apple silicon môže teda očakávať až o 33% rýchlejší štart systému Windows, o 20% vyšší výkon disku na Windows 10 Insider Preview a 28% nárast výkonu DirectX 11.

Parallels vylepšil aj režim Coherence, ktorý umožňuje spustiť aplikáciu pre Windows bez spustenia celého virtuálneho počítača. Aplikácia Coherence teraz bude zobrazovať vypínacie okná, aktualizácie a prihlasovacie obrazovky, pričom bolo vylepšené “drag-and-drop” medzi aplikáciami pre Windows a Mac s podporou presúvania textu a obrázkov medzi oknami vrátane podpory rýchlych poznámok v Monterey.

Užívatelia M1‌ Macov od teraz môžu tiež používať BitLocker a Secure Boot vďaka virtualizovanému čipu TPM (Trusted Platform Module). Windows 10 bude tiež rozpoznávať stav batérie systému MacOS a zapne režim šetrenia batérie, keď je v Macu takmer vybitá batéria.

Ceny licencií si môžete prezrieť na stránkach Parallels.

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.