Budúcoročné iPhony a Macy možno dostanú 3nm čipy

Smartfóny a počítače Apple na rok 2022 možno budú podľa nových informácií disponovať procesormi s vylepšenou technológiou.

TSMC, ktorý pre značku zabezpečuje produkciu týchto komponentov, plánuje prejsť na novú generáciu čipov vyrábaných pomocou 3nm procesu v druhej polovici budúceho roku. Uviedol to v novom reporte portál DigiTimes.

Ešte pred dvomi mesiacmi výrobca údajne navyšoval výrobné kapacity – práve za účelom produkcie nových čipov. V tom čase však ešte Apple nefiguroval v správach ako potenciálny odberateľ novej technológie.

Teraz to však vyzerá, že nové Macy aj iPhony na 3nm čipy v horizonte dvoch rokov od predstavenia 5nm generácie. Apple si už navyše údajne zarezervoval celú produkciu TSMC pre dodávky 4nm čipov určených pre chystané Apple Silicon Macy. Kedy budú tieto produkty predstavené zatiaľ známe nie je.

Čip A14 Bionic, prítomný v iPade Air a neskôr aj v iPhonoch 12, je vytvorený pomocou 5nm procesu. Pokročilá technológia s kompaktnejšou 3nm architektúrou zabezpečí oproti tomuto čipu viac výkonu aj vylepšenú úsporu energie. V iPhone 13 sa bude nachádzať vylepšená verzia 5nm čipu.

zdroj: DigiTimes

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.