TOP 10 hier na Mac počas karantény – marec 2021 (2. časť)

Ďalšia nádielka hier pre Mac, ktoré si môžete počas karantény na vašom Macu zahrať.

Crusader Kings 3

Jeho predchodca. Crusader Kings 2 je považovaný za najlepšiu stratégiu všetkých čias. Niečím čím sa môže Paradox Interactive určite pochváliť. Ak poznáte aj Europa Universalis, tak je to tiež dielo Paradoxu. Crusader Kings 3 určite svoju menu hanbu nerobí. Poznamenáme, že sa jedná o grand stratégiu (hrajú všetky národnosti z celého sveta naraz), kde si hráč zvolí “royal” alebo “noble house” a začína buď v roku 867 alebo 1066. Od tohto momentu sa z hry stáva klasická stratégia. Je na hráčovi či sa rozhodne riešiť veci diplomaticky alebo násilím, prípadne sa bude snažiť rozšíriť svoje náboženstvo do všetkých kútov kontinentu. Každé rozhodnutie bude mať svoj následok.

Žáner: Grand stratégia, stratégia,
Cena: 49,99€
Požiadavky:
OS:
 macOS Mojave
Procesor: Intel Core™ i7-7820HQ
Pamäť: 12 GB RAM
GPU: AMD Radeon™ PRO 560 (4 GB)
Úložisko: 8 GB úložného priestoru
Odkaz: Steam

Kerbal Space Program

Skutočne zvláštna “zmeska” elementov. Asi tak sa dá najlepšie popísať Kerbal Space Program (KBS). Keď si odmyslíme kreslenú grafiku, mimoňov ako protagonistov hry, sa z KBS stane skutočný simulátor. Simulátor presne čoho? No predsa letov do vesmíru. Úlohou hráča je dostať svoj výtvor, resp. vlastnoručne vytvorenú raketu na obežnú dráhu zeme a ešte ďalej do vesmíru k iným planétam alebo ešte ďalej. Prípadne sa aspoň pokúsiť raketu odlepiť od zeme. Hra je určená pre všetkých hráčov, či už tých čo sa chcú zabaviť stavbou lodi a skúsiť či poletí alebo aj pre tých, ktorí budú pracovať s prepracovanou fyzikou hry. Hra ponúka aj kariéru aj “sandbox” mód a tak si každý hráč príde na svoje. Či už chce hráč vytvoriť najlepšiu vesmírnu agentúru na svete alebo dostať sa až na druhý koniec vesmíru.

Žáner: Simulácia, sandbox
Cena: 39,99€
Požiadavky:
OS: 
macOS Sierra 10.12
Procesor:Intel
Pamäť:4 GB RAM
GPU:SM 4.0 512MB VRAM
Úložisko: 3 GB úložného priestoru
Odkaz: Steam

Firewatch

Nový strážca lesa Henry si myslí, že dávať pozor či niekde v lese nehorí bude veľmi nudná práca. Ale situácia je iná, než sa zdá. Či už bude Henry objavovať tajomstvá lesa, v ktorom pracuje alebo bude sledovať ako les okolo neho horí, si uvedomí, že jeho práca je čokoľvek len nie nudná. Čo odlišuje hru Firewatch od ostatných hier typu “kráčaj a rozprávaj sa” je úžasné, umelecké spracovanie okolitého sveta, vrátane dobre spracovanej hernej postavy a sveta plného farieb. Je na čase zistiť, čo les, ktorý budete strážiť skrýva.

Žáner: Adventúra, mystery
Cena: 19,99€
Požiadavky:
OS:
Mac OS X 10.8 Mountain Lion
Procesor: 2011 or newer Intel Core i5
Pamäť: 6 GB RAM
GPU: Nvidia or ATi GPU with 1GB Memory
Úložisko: 4 GB úložného priestoru
Dodatočné informácie: Vyžaduje sa dedikovaná grafická karta, Mac mini nie je v súčasnosti podporovaný
Odkaz: Steam

The Elder Scrolls Online

Jedna z najväčších hier, ktoré sú v súčasnosti dostupné. Nie, nie je to ako Fortnite. Obsah, ktorý hra ponúka už len v základnej verzii hry je ohromný. Kým hráč prejde celý svet aj to iba v základnej hre, určite by sa mal usadiť do pohodlnej stoličky. Pre informáciu, každé ďalšie rozšírenie pridá 30-50 hodín herného času. Rozšírenie pod menom Greymoor dokonca umožní hráčovi, dostať sa do najikonickejšej časti hry, do Skyrimu. The Elder Scrolls Online je o výbere hráča. Či už bude spolu s ďalšími hráčmi porážať drakov, príjme kontrakty na zabitie od Dark Brotherhood alebo sa bude len tak pofľakovať po obchodoch, určite si nájde zábavu na dlhé hodiny. Ak získate aj suroviny na výrobu niečoho, môže sa objaviť hráč s dobrými “crafting” schopnosťami, ktorý vám z materiálov vyrobí potrebný predmet. Hra je veľmi často v zľave (a neplatí sa za ňu mesačne), preto vás nebude hra brzdiť v objavovaní a nespočetných hodinách hrania.

Žáner: MMORPG
Cena: 19,99€ (môže sa líšiť podľa akcií)
Požiadavky:
OS: OS X 10.9
Procesor: Intel Core 2 Duo processor
Pamäť: 4 GB RAM
GPU: NVidia GeForce 460 or AMD Radeon 6850 (1GB of VRAM)
Sieť: Internetové pripojenie vyžadované
Úložisko: 85 GB úložného priestoru
Dodatočné informácie: OpenGL: 4.1
Odkaz: Steam

Rust

V dnešnom svete “survival” hry (hry sústredené na prežitie) vcelku “frčia”. Na Macu ich bohužiaľ ale nie je veľa. Našťastie je tu ale Rust. Jedna z najlepších “survival” hier, ktoré sú k dispozícii. Hra disponuje až zarážajúco prepracovanými mechanikami prežitia a o súbojoch už ani nehovoríme.. Tak ako iné hry rovnakého žánru hodia hráča do sveta a nechajú ho fungovať štýlom pokus, omyl, až kým sa nenaučí ako táto hra funguje. Hráč začína doslova s ničím (okrem spodkov) a je na ňom, ako dokáže využiť okolitý svet a skombinovať ho so svojou vynaliezavosťou. Ale hlad, či smäd nie je jediný nepriateľ, často sa hráč ocitne v situácií, kedy bude musieť zabiť aby prežil, alebo príde doslova o všetko. Spriateliť sa s niekým je v tejto hre taktika, ktorá nie vždy vyjde. Hra Rust ponúka mnoho hodín zábavy. Často sa ale stane, že hráč narazí na druhého hráča, ktorý je lepšie vybavený a keď ho zabije, začína od znova. Predsa len sa jedná o kombináciu PvP (Player vs. Player = hráč proti hráčovi) a PvE (Player vs. Enviroment = hráč proti okoliu).

Žáner: Prežitie
Cena: 33,99€
Požiadavky:
OS: OS X El Capitan 10.11
Procesor: Intel Core i7-3770 / AMD FX-9590 or better
Pamäť: 10 GB RAM
GPU: GTX 670 2GB / AMD R9 280 better
Sieť: Internetové pripojenie vyžadované
Úložisko: 20 GB úložného priestoru
Dodatočné informácie: Vyžaduje sa Metal
Odkaz: Steam

*Ceny sú založené na informáciách z platformy Steam od spoločnosti Valve. (Môžu sa meniť v závislosti od akcií v Steam Store)

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.