Apple oficiálne dopredáva iMac Pro

Najvýkonnejší Mac všetkých čias, tak Apple na konci roka 2017 oznámil nový profesionálny superpočítač – iMac Pro.

iMac Pro sa vyznačoval najmä tým, že šlo o takmer dokonalé all-in-one zariadenie pre profesionálov. Oproti štandardnému modelu ponúkal kvalitnejší zvuk, špičkový výkon a prerobené chladenie. No ako čas plynul, štandardný iMac ho začal výkonom a schopnosťami dobiehať, a dnes je medzi zariadeniami jediný rozdiel snáď len vo farbe. Štandardný iMac je dostupný v ikonickom striebornom hliníku, kým iMac Pro je dostupný v Space Grey farbe.

V súčasnosti sa však čoraz viac omieľajú špekulácie o novom iMacu s procesorom Apple Mx. Toto zariadenie neponúkne len viac výkonu a vlastný procesor z dielne spoločnosti Apple, ale tiež by mal ponúknuť redesign vychádzajúci z terajšieho iPadu Air. Taktiež by mal byť dostupný vo viacerých farebných variáciách, pričom sa skloňujú práve farby iPadu Air: strieborná, zelená, modrá, ružová a vesmírna šedá.

A možno práve toto všetko sú dôvody, prečo Apple ukončil možnosť objednať si vlastnú konfiguráciu iMacu Pro. Navyše, spoločnosť pri produkte uvádza “Do vypredania zásob”, čo je v prípade Applu naozaj nevídané. Apple totiž takúto vetu nepoužil nikdy pred uvedením novej generácie zariadenia. Najprv sme sa domnievali, že Apple neplánuje uviesť novú generáciu iMacu Pro, ale plánuje s touto produktovou líniou úplne skončiť, a to aj napriek vyhláseniam renomovaného analytika Ming-Chi Kua. Spoločnosť už medzičasom potvrdila, že väčšina profesionálov dáva prednosť minuloročnému 27″ iMacu, a preto dopredáva high-endový model z roku 2017. Zároveň odporúča užívateľom, ktorí majú záujem svoje prístroje upgradovať, aby si kúpili Mac Pro.

komentár
  1. “…dnes je medzi zariadeniami jediný rozdiel snáď len vo farbe.”
    A nezabúdajme aj na rozdielnu cenu: 1299€ vs 5499€ za PRO (Nemecký store)

    1
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.